Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Nenad Kljaić: Izbornik mora biti spreman na kritike, ovo je Horvatu bila životna škola

Zagreb:  Nenad Kljajić, rukometni trener
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/6
27.01.2022.
u 12:24

– Naviknuli smo se na dobre rezultate, a neke druge reprezentacije su prošle lošije nego mi. Primjerice, Slovenija nije prošla ni skupinu. Ali generalno – moglo je bolje – rekao je Kljaić

Nenad Kljaić, zlatni olimpijac, gostovao je danas u studiju Večernjeg lista kako bi komentirao Europsko prvenstvo i nastup hrvatske rukometne reprezentacije koja je na kraju završila na osmom mjestu.

– Nije moja stvar da dajem ocjene – rekao je Kljaić u razgovoru s novinarom Ivanom Halarom o izborniku Hrvoju Horvatu pa dodao:

– Kad si na mjestu izbornika, moraš biti spreman na kritike. Ovo mu je bila životna škola. Kad imaš rezultat, onda su pohvale, a kad nemaš, onda su kritike. I to je tako u ovom poslu.

Horvata u kritikama nisu štedjeli rukometni stručnjaci i bivši igrači

– Naviknuli smo se na dobre rezultate, a neke druge reprezentacije su prošle lošije nego mi. Primjerice, Slovenija nije prošla ni skupinu. Ali generalno – moglo je bolje – rekao je Kljaić i dodao:

– Da nije bilo korone, ne bismo doznali da možemo računati na Lučina, Srnu... U svakom zlu nešto dobro.

Kakva je bila selekcija igrača?

– Da sam ja izbornik, uvijek bih zvao najbolje. A onda lagano možete uvoditi mlađe snage. Jedino je pitanje s koliko je godina mladi igrač. Stalno nešto pomlađujemo, a po meni je to alibi. Ako imaš kostur reprezentacije, neka oni igraju, a ne rezati preko noći.

Osvrnuo se i na našu igru.

– Ne sviđa mi se kako igramo u obrani. Moramo biti čvršći i s puno više fizičkog kontakta. A meni je nepojmljivo da pivoti igraju samo u napadu.

Vratari?

– Golmani su posebna priča i njima treba sigurnost. Treba znati da neće ispasti ako ima i lošiji dan. A ako stalno rotirate vratare, to stvara psihološku nesigurnost. No, najveći problem s našim vratarima jest to kako igramo obranu.

Hoće li Horvat ostati izbornik?

– Nisam ga birao, neću ga ni mijenjati. Upravni odbor će donijeti odluku – rekao je Kljaić pa se osvrnuo na suradnju Horvata i pomoćnika Ivana Balića.

– Jedno je biti pomoćnik, a drugo prvi trener. Upravni odbor neka odlučuje tko će biti izbornik, nije moja stvar niti me zanima, iskreno. Ja samo želim da Hrvatska bude među tri ili četiri reprezentacije – kaže Kljaić koji smatra da su Danci najveći favoriti za zlato na Euru.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar alien79
alien79
12:52 27.01.2022.

Životna škola i to baš na reprezentaciji. Strašno...

Avatar southman
southman
12:14 27.01.2022.

Pa na što liči ovaj Kljaić. Strašno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije