Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠA KLUPA SE BUNI

Osmi smo u Europi! Hrvatska se remijem oprostila od Eura, Martinović igrač utakmice

Osmi smo u Europi! Hrvatska se remijem oprostila od Eura, Martinović igrač utakmice
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
26.01.2022. u 19:20
Hrvatska
28-28
Nizozemska
Euro 2022., 18:00, Budimpešta, Multifunctional Arena
60'

Nismo uspjeli! Hrvatska je završila remijem svoj nastup na Euru!

59'

Nizozemska ima time-out i samo jedan gol zaostatka. Vidjet ćemo hoće li naši dečki izdržati ovaj pritsak.

57'

Skočila je hrvatska klupa što sada Martinovićev gol nije priznat niti je sviran sedmerac. 

55'

Tiiiin Lučin zabija za plus tri svoj prvi gol u ovom susretu i to pet minuta prije kraja.

52'

Ten Velden i Steins su vratili Nizozemsku u život, ali srećom pa su bili brzopleti kod zadnje kontre. Tri greške, i skoro tri gola. Srećom, Ivan Martinović nas još jednom sjajno čupa i zabija da čuvamo barem prednost od dva razlike.

50'

Bourget je zabio iz sedmerca za minus dva. Sada Nizozemci love nas, ali Srna je zaradio crveni karton nakon trećeg isključenja.

48'

Vratio je Baijens prednost Nizozemskoj, ali serija naših golova napokon je vratila nama prednost i to kakvu! Šipić, Martinović, Srna pa Cindrić i to pod udarom na pucačko rame. Ajmooo!

41

I evo sedmoga gola Ivana Martinovića! Izjednačio se  sa Šipićem! 

40'

Imao je Pilipović ovaj sedmerac na svojoj ruci, ali  Florent Bourget je ipak popravio svoju statistiku.

38'

Naivno ispadamo protiv nizozemskog napada i nikako da promijenimo rezultat u našu korist.

36'

Tri komada Martinovića u drugom dijelu vraćaju Hrvatsku u izjednačenje! Tako je Ivane!

31'

Odličan potez Martinovića! Napokon se budi i s vanjske pozicije, trebamo u tome ritmu samo nastaviti kada već imamo toliko talenta. Idemo hrabro! 

POLUVRIJEME

 Bobby Schagen s deset metara zabija golčinu i 15. gol Nizozemske u utakmici. Hrvati ne pokazuju pravi žar.

30'

Evo i sedmerca za finiš prvog dijela nakon nizozemske obrane iz prostora. Promijenili su čak i golmana, ali Martinović je siguran. Zovu sada time out Nizozemci za zadnji posjed lopte u prvom dijelu.

29'

Start na bradu i dvije minute za nizozemskog Stavasta.

27'

Napokon i Martinović zabija i to iz penala. Nažalost, iz igre ga ne ide, pogodio je prvo gredu, a sada i stativu.

TIME OUT HRVATSKA

Pozvao je Horvat svoje igrače i u minuti odmora im rekao da se moraju brže vraćati u obranu kako bi se i brže radila zamjena, ali onda je zatražio da se i obrana i napad odigraju s više pažnje.

26'

Nikša Kaleb smatra da Čupić ne bi toliko puno trebao izlaziti na poziciju desnog vanjskog budući da imamo desnog beka po vokaciji, Ivana Martinovića. Kaže: ovo je reprezentacija. 

25'

Nizozemska je opet otišla na plus dva, a Lučin se vratio u igru. Ima dva pokušaja i dva promašaja, nažalost, sada je i Šipić promašio. 

24'

Gadža! Napokon! Prolaz kroz sredinu i puni šut! Opet smo na minus jedan...

22'

Nizozemska je otišla na dva razlike, a Hrvatska je stala u napadu potpuno.

20'

Ulazimo u posljednjih 10 minuta u Budimpešti. Hrvatska i dalje kaska za Nizozemskom. Razbranio se Thijs Van Leeuwen,a  mi s vanjskih pozicija nemamo rješenja. Šipić je čak asistirao Čupiću, ali vanjska linija ne radi dobro svoj posao što se realizaciji tiče. 

19'

I stigle su obrane s obje strane. Prvo je Pešić spriječio Nizozemsku da ode na plus dva, a onda je s druge strane Cindrić pogodio nogu nizozemskog vratara. 

14'

Odlučili smo se za igru 7:6 prvi puta na utakmici i stigli smo do lijepog gola nakon lepršavog napada. Cindrić nas je vratio u život. Nažalost, na drugoj strani opet lagan prolazak

13'

Šipiiiiić! Da da daaa! Tako je! Topli pozdravi s Jadrana, 5/5 Marina Šipića!

11'

Stručnjak za obranu Zvonimir Srna nas vraća u život nakon što se nismo tri minute uspjeli vratiti u egal nakon 5 - 4 i gola Samira Benghanema.

7'

Evo dobre demonstracije nizozemskog rukometa. Brzom kontrom i prolaskom do gola po lagani gol i prvo vodstvo na utakmici. Srećom, na drugoj strani opet sjajan Marin Šipić vraća Hrvatsku u egal s 4:4.

6'

 Robin Schoenaker za izjednačenje, prvi puta na utakmici u 6. minuti.

4'

I opeeet Šipić! Ali nažalost evo i sedmerca na drugoj strani i to realiziranog. Rekao je PEtar Metličić prije utakmice -  naši vratari na ovome turniru nemaju niti jedan jedini sedmerac obranjen.

2'

Nova asistencija Cindrića za crtu, za našeg splitskog Hulka koji zabija za 2:0. 

1'

Šipić golom otvara utakmicu za hrvatskih 1:0. 

TABLICA SKUPINE

Standings provided by SofaScore LiveScore

1'

Počela je posljednja utakmica za Hrvatsku na ovome Euru. 

GDJE GLEDATI?

Utakmicu uobičajeno možete pratiti na RTL-u u prijenosu od 18 sati. 

GADŽA I JELINIĆ

Da Nizozemci igraju brz rukomet i da će to biti najveći problem sutra slažu se i Ivan Pešić, Ante Gažda i Marin Jelinić.

"Posebno je teško vratarima jer se ne zna tko gdje šutira. Nizozemci se pokazali odličan rukomet. Ako uspijemo zaustaviti njihovu kontru i polukontru, mislim da smo napravili dobar dio posla. Svi su sada počeli igrati rukomet, svi su ozbiljne ekipe i ako uđeš malo lošije u utakmicu, teško je dobiti bilo koga", istaknuo je vratar Ivan Pešić, dodajući da će utakmica biti energetski zahtjevna za njega i suigrače. 
 
 Ante Gadža, koji je odlučio utakmicu protiv Islanda, ističe da iako Hrvatska nije ostvarila svoj glavni cilj na ovom prvenstvu, a to je prolazak u polufinale, ipak je pokazala "jedan karakter i borbenost".

"Mislim da smo time položili, ekipa je zaslužila pobjedu protiv Islanda. Nije se bilo lako podići, dogovorili smo se da ćemo odigrati kako treba i sretni smo zbog toga", kazao je Gadža osvrnuvši se na Nizozemce, sljedećeg suparnika Hrvatske.
 
"Igraju lijep rukomet, možda najljepši na turniru. Brzi su, nezgodni, obrana će imati puno posla. U napadu ćemo probati koncentrirani jer su brzi u protunapadu, to im je najjači adut", zaključio je Gadža. 
 
Jelinić je istaknuo da će se on i njegovi suigrači unatoč umoru jer se igra puno utakmica u malo dana, pripremiti što bolje za tu zadnju utakmicu i  dati sve od sebe. 

HRVOJE HORVAT

"Nizozemci su najveće iznenađenje ovog prvenstva. Izbacili su domaćina. Igraju brz i moderan rukomet. Moramo se dobro pripremiti na njihovu agresivnost u obrani, na tranziciju prema naprijed, zabijaju puno lakih golova", najavio je sljedećeg suparnika Hrvatske izbornik Horvat istaknuvši kako su sada svi već umorni.

"Igra se svaki drugi dan, malo nas je poremetila i korona. Nisu svi fizički spremni, radimo što se može", dodao je, naglašavajući kako će sutrašnja utakmica protiv Nizozemske biti fizička zahtjevna.

NAJAVA

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju čeka susret 4. kola drugog kruga natjecanja skupine 1 na Europskom prvenstvu protiv Nizozemske, a izbornik Hrvoje Horvat i njegovi igrači očekuju težak posao jer Nizozemci igraju brz i agresivan rukomet. 

Izbornik Horvat oslobodio je daljnjih obaveza u reprezentaciji Šimu Ivića, Vladu Matanovića i Ivana Sliškovića te im je dozvolio povratak u njihove klubove. Na zadnjem PCR testiranju čiji su rezultati došli jučer ujutro, svi igrači i članovi stručnog stožera bili su negativni.

Utakmica protiv Nizozemske se na rasporedu u 18.00 sati. 

 

 

Komentara 20

LI
lipa75
19:33 26.01.2022.

Obrana kao švicarski sir, a Horvat je niti ne spominje na time outu. I u zadnjem njihovom napadu Načinović kao središnji obrambeni igrač, i naravno da je pogriješio.

Avatar southman
southman
19:29 26.01.2022.

Napokon kraja ovog mučenja.

VO
Volimrukomet
19:10 26.01.2022.

To nam je trenutno nivo. Nivo Nizozemske trenutno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije