Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslavljeni arbitar

Udario kontru Červaru: Nije fer izvlačiti se na suce nakon Brazila

Svjetsko prvenstvo u rukometu - Lino Červar
Foto: DPA/Pixsell
1/11
23.01.2019.
u 11:49

Umjesto da vodi zadnji time-out, Červar se u to vrijeme potpuno nepotrebno svađao s predstavnicima IHF-a, zapisničkim stolom i delegatom. To je najbolji dokaz njegove nemoći, istaknuo je Vladimir Vujnović

Hrvatska rukometna reprezentacija na ovom Svjetskom prvenstvu neće vidjeti medalju. Znamo to otkako je pretrpjela poraz od Njemačke s rezultatom 22:21. No repovi s te utakmice još uvijek se vuku. 

>>> Pogledajte što je sve Lino Červar izgovorio danskom sudačkom paru nakon utakmice


Izbornik Lino Červar krivnju je svalio na danski sudački par, ali ne slažu se baš svi da je to pravi razlog zašto je Hrvatska ostala bez završnice u Njemačkoj i Danskoj.

Primjerice, tako misli Vladimir Vujnović, dobitnik ordena Reda Danice Hrvatske s likom Franje Bučara, nekadašnji proslavljeni rukometni sudac svjetskog glasa, delegat i međunarodni mentor mladih sudaca.

Izvlačiti se na suce poslije utakmice s Brazilom nije korektno. Červar je potpuno izgubio kontakt s ekipom, što je tragično za trenera. To se najbolje vidjelo u posljednjem time-outu protiv Njemačke koji nam je mogao donijeti prevagu u tom susretu.

Vodio ga je pomoćni trener, a Červar se u to vrijeme potpuno nepotrebno svađao s predstavnicima IHF-a, zapisničkim stolom i delegatom. To je najbolji dokaz njegove nemoći – rekao je Vujnović u razgovoru za Novi list i naglasio: 

– Červar ističe da su nas u posljednjih deset godina suci stalno oštećivali na velikim natjecanjima. Ta konstatacija nije točna. Sjetimo se samo nekih naših problema koje smo imali u ključnim trenucima pa ćemo znati da tome nije bilo tako.

Vujnović se nije složio ni s time da su Martin Gjeding i Mads Hansen loše vodili ogled, odnosno da su bili suci na zadatku:

– Danski sudački par je protiv Njemačke korektno odradio posao. Još jednom su dokazali da su među tri najbolja sudačka para. Od samoga početka utakmice držali su se postavljenoga kriterija. To se najbolje vidjelo kad su vrlo brzo u dva navrata ostavili Nijemce bez dvojice igrača koje su isključili zbog grube igre. Moram priznati da je na tako velikom natjecanju to bilo vrlo hrabro. Tim više jer je riječ o domaćinima natjecanja. Oni su primjenjivali kriterij, a mi to, nažalost, nismo iskoristili – dodao je Vujnović.

Komentara 60

ST
stric5
12:04 23.01.2019.

...bez obzira što sami danci priznaju da su pogriješili u ključnoj odluci ovaj će im objasniti da ni slučajno nisu pgriješili.... koji beskičmenjak...

DU
Deleted user
12:04 23.01.2019.

Kakve veze ima, vrli moj sudac, poraz od Brazila sa sudačkom krađom? Po vama, ako se izgubilo jednu utakmicu, u drugoj te sudac ima pravo i treba krasti? Šta zbrajate žabe i babe. Ili se možda taklo u nedodirljivi klan pa ste osjetljivi? A ono da je bilo i duplih isključenja - da je bilo držanja kriterija u jednom od njih trebalo je biti i treće. I šta sad?

DU
Deleted user
12:28 23.01.2019.

Što očekivati od ovog tipa koji i dan danas prima značajnu apanažu od Svjerskog rukometnog saveza.Normalno da čovjeg hvali sudačku organizaciju u kojoj još uvijek radi i zarađuje.To su najlaganije pare i teško ih se odreći .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije