Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKO NATJECANJE

Svjetsko prvenstvo u trčanju na 24 sata. Možemo li do prve medalje?

Zagreb: Ultramaratonka Veornika Juriši?
Sanjin Strukic/PIXSELL
01.12.2023.
u 22:04

Ženska ekipa trčat će 24 sata već peti put, a dosad je najbolji ekipni plasman ostvaren 2017. godine u irskom Belfastu, kad su Antonija Orlić, Veronika Jurišić i Paula Vrdoljak istrčale ukupno 660.661 kilometar

Nepunih mjesec dana nakon osvajanja brončane ultramaratonske medalje u ženskoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu na 50 kilometara, održanom u Indiji, najbolje hrvatske ultrašice te prvi put i hrvatski ultraši pripremaju se za novo veliko natjecanje, Svjetsko prvenstvo u trčanju na 24 sata.

Kompletna reprezentacija već je na Tajvanu i prilagođava se uvjetima u kojima će se 1. prosinca održati natjecanje na kojem smo dosad nastupili četiri puta, uvijek isključivo sa ženskom ekipom. No, veliki napredak hrvatske ultra scene kojemu svjedočimo posljednjih godina osigurao je da na Tajvanu Hrvatska konačno ima i zaista dobru mušku reprezentaciju.

GALERIJA Hrvatska svladala Armeniju i plasirala se na Euro 2024.

Zagreb: Ultramaratonka Veornika Juriši?
1/30

Osmorica najboljih hrvatskih ultraša bit će na startu utrke u kojoj će sudjelovati ukupno 147 muškaraca. Ženska ekipa trčat će 24 sata već peti put, a dosad je najbolji ekipni plasman ostvaren 2017. godine u irskom Belfastu, kad su Antonija Orlić, Veronika Jurišić i Paula Vrdoljak istrčale ukupno 660.661 kilometar, što je bilo dovoljno za odlično 5. mjesto na svijetu.

VEZANI ČLANCI:

Reprezentacija Hrvatske – muškarci: Jadrijev, Vlašić, Poljak, Ostojić, Buljan, Đogolović, Krmpotić i Kumić; žene: Vrdoljak, Pavlović, Šimek Bilić, Jozić, Jurišić, Bašić, Bekavac, Mičić Luštica i Tenšek.

VIDEO Modrićev suigrač: 'Najviše mi je on pomogao. Sad je on malo tužan pa mu pružam potrebnu podršku'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije