Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REALNOST...

Šveđani provocirali Španjolce: 'Bili su frustrirani, a to je ispalo dobro za nas'

16.06.2021.
u 22:00

- Pokazali smo dobar nogomet, ali nismo uspjeli zabiti. Momčad se osjeća loše nakon svih napora koje smo uložili i šansi koje smo stvorili, ali preostale su nam dvije utakmice i pokušat ćemo ići bolje.

U susretu prvog kola skupine E Europskog nogometnog prvenstva Španjolska je sve iznenadila. No ne nekim velebnim rezultatom, jer sa Švedskom je odigrala bez pogodaka, već statistikom.

Bila je to utakmica u kojoj je Furija dominirala. Naime, imala je nestvarna 953 dodavanja, što je najviše na europskim prvenstvima otkako se od 1980. godine dodavanja broje. Šveđani su imali ukupno 180 dodavanja. Osim toga, momčad Luisa Enriquea imala je i više od 80 posto posjeda lopte, a uputila je čak 17 udaraca, što joj je najviše a da nije postigla pogodak na EP-u ili SP-u nakon 2010. i utakmice protiv Švicarske. Tada su Španjolci uputili 25 udaraca, no nisu uspjeli svladati švicarskog vratara.

Olmo: Ne razumijem navijače

A za Španjolce je do 74. minute igrao bivši igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo koji je bio među boljim igračima Furije.

– Željeli smo pobjedu, imali smo dosta prilika, no morat ćemo nastaviti raditi – rekao je Olmo kojemu je to bio debi na Europskom prvenstvu.

Španjolski navijači na utakmici su negodovali nakon što je Alvaro Morata promašio dva zicera.

– Ne razumijem zašto se Morati zviždalo. Morata je sjajan igrač, naši navijači su trebali navijati, oni bi trebali biti s nama, trebali bi nam vjerovati. Pokazat ćemo im da možemo pobijediti – poručio je Olmo.

– Pokazali smo dobar nogomet, ali nismo uspjeli zabiti. Momčad se osjeća loše nakon svih napora koje smo uložili i šansi koje smo stvorili, ali preostale su nam dvije utakmice i pokušat ćemo ići bolje. Da smo tako igrali u 10 utakmica, dobili bismo ih devet – dodao je branič Aymeric Laporte.

Švedski branič Victor Lindelof je zaključio:

– Mislim da su postali jako frustrirani. Imali su dosta posjeda, ali što je dulje igra trajala, to su bili frustriraniji, što je bilo dobro za nas.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije