Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAOS U SAO PAULU

Štrajk u podzemnoj željeznici se nastavlja iako ga je sud proglasio nezakonitim

Sao Paulo
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/5
09.06.2014.
u 09:55

- Vlada je objavila rat radnicima. Bolje im je neka sjednu s nama i razgovaraju ili neće biti prijevoza tijekom Svjetskog prvenstva - poručuju iz sindikata i najavljuju žalbu na odluku suda.

Štrajk u podzemnoj željeznici u Sao Paulu se nastavlja do daljnjega, objavili su vođe sindikata koji zastupaju radnike. Štrajk je počeo još u četvrtak i stvorio ogromne gužve u prometu, a radnici poručuju da će nastaviti sve dok vlada ne poveća njihove plaće.

Žele 12,2 posto veće plaće, dok im tvrtka koja je u vlasništvu države nudi manje od devet posto. Sindikat se nije pokolebao ni nakon što je sud donio presudu da je štrajk nezakonit i odradio kaznu od 130 tisuća eura za svaki dan koji se od ponedjeljka provede u štrajku.

- Vlada je objavila rat radnicima. Bolje im je neka sjednu s nama i razgovaraju ili neće biti prijevoza tijekom Svjetskog prvenstva - poručuju iz sindikata i najavljuju žalbu na odluku suda.

Željeznica u Sao Paulu svakog dana prevozi 4,5 milijuna ljudi pa je štrajk radnika izazvao kaos u prometu. U četvrtak i petak se zbog toga stvorila kolona u prometu veća od 200 kilometara.

U Sao Paulu će se za samo tri dana otvoriti Svjetsko prvenstvo. Na Areni Corinthians prvu će utakmicu odigrati Brazil i Hrvatska, a na istom će se stadionu igrati i polufinale turnira.

>> Napokon dobre vijesti - Gordon Schildenfeld bit će spreman za Brazil

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije