Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamov odgovor ministru Jovanoviću odjeknuo

Štimac: Marčinko je udbaš, a dovoljno je vidjeti tko mu je šef...

'29.01.2012., Split - Igor Stimac dosao je u rodiliste po djevojku Lanu Bucat i njihovu bebu. Photo: Tino Juric/PIXSELL'
'Tino Juric/PIXSELL'
04.03.2012.
u 08:40

- Ne treba nam polemiziranje s Dinamom, a uvjeren sam da je napuštanje terena u slučaju rasističkog i nacionalnog vrijeđanja najbolji način da se tome stane nakraj - poručuje Željko Jovanović

Nakon što je u sportskom tjedniku Max! Dinamo uzvratio svima koji su na bilo koji način napali klub (odnosno Zdravka Mamića), reakcije prozvanih stižu na kapaljku. Riječi koje je prenio direktor za odnose s javnošću maksimirskog kluba Tomislav Marčinko odjeknule su u nogometnim krugovima, no odgovori se važu.

– Ne želim ulaziti u daljnje polemike s Dinamovim čelnicima, samo ću ponoviti da je svaki oblik rasističkog i nacionalnog vrijeđanja neprihvatljiv i treba ga ukloniti. A najbolji potez u prevenciji toga bio bi da sportske ekipe čijeg se igrača vrijeđalo izađu s terena i prekinu utakmicu! To bi bila najjača poruka – rekao je ministar Željko Jovanović.

Vratio je priču na početak, jer sve je počelo rasističkim hukanjem Belleu i potom Dinamovim apelom vlasti da se ukinu huliganske udruge. Na što je ministar izjavio da treba kažnjavati huligane, ali i čelnike koji se tako ponašaju, poput Mamića. I da Dinamo takvim apelima pokušava skrenuti pažnju s financijskog poslovanja Dinama, koje inspekcija treba prekontrolirati. A tu je Jovanovićevu tvrdnju Barišić nazvao smiješnom!

Marčinko je, nadalje, (s vrlo tankim ili nikakvim argumentima) udario po Bobanu, Šimiću i Malešu, zatim Torcidi, Boysima, Brlekoviću i Sinovčiću, a najviše po omiljenom neprijatelju Igoru Štimcu. Izvukao mu je ratne zločine, prijevare, tučnjave, upropaštavanje svega čega se primio u nogometu, čak i skrivanje beogradskih kriminalaca!

– Što bih ja sada trebao, komentirati to što je Marčinko govorio? Ne pada mi napamet, on nije moj nivo! Odavno sam rekao da su njegove udbaške metode poznate. Uostalom, o njemu mogu samo reći da je dovoljno pogledati tko mu je poslodavac – kratak je bio Štimac.

Dario Šimić u Azerbajdžanu gost je na SP-u nogometašica do 21 godine pa se nije javljao.

Komentara 41

OB
-obrisani-
09:00 04.03.2012.

Pravi horror,....likovi su strava.

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
09:11 04.03.2012.

Dinamu se ne piše dobro.Na njega su počeli pucati svim oružjem.Ponavlja se priča iz doba ...Croatie.Kao,ne može klub imati to ime....trla baba lan...a sve su započeli novinari porijeklom iz dalmacije ,te torcida i hajduk....da bi nasjeli i BBB,a sve stoga jer je Croatia tada bila prejaka i imala prejaku podršku.Sada se sve ponavlja.SDP je ,od kada 2vlada\" Zagrebom,uništio vrhunski sport toga grada.Ostao je samo Dinamo.

JO
jolly
08:57 04.03.2012.

Kada će netko dati prijedlog za kažnjavanje konkretne osobe (počinitelja). Sve sankcije idu prema klubu organizatoru, ili prema klubu čiji su navijači nešto vikali ili hukali. Ako se krivce ne može izdvojiti za vrijeme utakmice, zašto se to ne napravi naknadno (postoje snimke), kao kad si s autom prošao kroz crveno. Evo zašto je lakše kazniti klubove: Na sudu bi jako teško bilo dokazati iz kojih razloga i kome je dotična osoba hukala. A sada zamislite to hukanje na košarkaškoj utakmici. Kada bjelac izvodi slobodna bacanja, a cijela dvorana mu huče, to je ometanje i dekoncentriranje protivničkog igrača ili jednostavnije, navijanje. Kada crncu, koji izvodi slobodna bacanja cijela dvorana huče, da li je to isto samo navijanje ili je to onda rasizam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije