Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši reprezentativac

Srbin prijeti švicarskim Albancima: Nokautirao bi ih, neka budu spremni na sve jer nismo zaboravili

Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
30.11.2022.
u 14:58

Bivši reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović posebno je zamjerio švicarskim igračima albanskog porijekla Granitu Xhaki i Sherdanu Shaqiriju što su u Rusiji pogotke slavili tako što su rukama pokazivali albanski simbol dvoglavog orla.

Švicarska i Srbija u posljednjem kolu skupine G na SP u Kataru u međusobnom dvoboju odlučivat će o nastupu u osmini finala. Ponavlja se tako recentna povijest jer njihov okršaj, također u posljednjem kolu u skupini bio je presudan i na SP-u u Rusiji 2018., a na kraju su slavili Švicarci sa 2:1 izbacivši Srbe.

Prisjetio se toga za švicarske medije bivši reprezentativac Srbije Zdravko Kuzmanović, koji je, između ostalog, u karijeri igrao i za švicarski Basel. Jedan detalj posebno je zamjerio švicarskim igračima albanskog porijekla Granitu Xhaki i Xherdanu Shaqiriju - pogotke su slavili tako što su rukama pokazivali albanski simbol dvoglavog orla.

- Isticanje simbola dvoglavog orla bila je sramota, jednostavno tužno. Sport i politika moraju biti odvojeni, a vaši momci to nisu napravili. Da sam bio igrač Srbije na tom Svjetskom prvenstvu, vjerojatno bih nokautirao Xhaku ili Shaqirija. Iskreno, Švicarci moraju biti spremni na sve, Srbija nema što izgubiti. Ne znam koliko će kosti držati. Ali prije četiri godine sve provokacije su potekle sa švicarske strane. Taj dvoglavi orao nije bio proizvod emocije, to je bilo planirano cijelo vrijeme. To što se dogodilo u Rusiji ne možemo zaboraviti. Ako provociraš, moraš očekivati da će sijevati na terenu. Ima ona lijepa izreka - svakog sretneš dva puta u životu - kazao je Kuzmanović i dodao:

- Nadam se da će sve proteći mirno, ali Srbi će biti spremni na sve. Bit će nevjerojatno emotivno, bit će sjajna utakmica. Sumnjam da su momci koji su bili tu 2018. olako prešli preko svega. Nešto je tu ostalo - završio je Kuzmanović.

Video - Strupar: Belgijci izgledaju kao da su posvađani na terenu, Hrvatska ima jednu veliku prednost

Standings provided by Sofascore

Komentara 8

CR
crocro
07:27 02.12.2022.

Pa ovi stvarno nisu normalni. Oni uopće ne razmišljaju što govore. Pa kako oni misle zabraniti nekom nogometašu kada zabije gol da ne pokazuje grb na svojemu dresu i time ekipu za koju igra nogomet. Pa to svi rade i time pokazuju koliko vole svoju zemlju kada igraju za reprezentaciju ili svoj klub ako za njega igraju. I švicarski igrači su to pokazali bez da su tražili dupuštenje srba kojima to ne odgovara i koji se zgražaju kada netko drugi vili svoju zemlju i svoj klub. A istodobno njihovi igrači smiju pokazivati svojega orla na dresu bez da su za to pitali ili tražili dopuštenje Albanaca. Koji su to lumeni, svijet ih nema. Ali eto, danas će na repertoaru imati svoju predstavu "Labudov pijev" gdje igraju glavnu ulogu. Pa kada otpjevaju neka slobodno pokazuju svojega orla. a nakon što odigraju "Labudov pijev", Albanci će im zapljeskati.

SS
Sol&Sol
16:46 30.11.2022.

Ne znaju ovi preko Drine nista osim Kme, Kme Kme. Uzimaju kao provokaciju Albanski simbol dvoglavog orla a taj isti su kopirali od Albanaca i imaju na svoju zastavu samo je bjele boje. I nije samo taj dvoglavi symbol koji su uzeli od Albanaca nego i sve crkve na Kosovo kao shto su radili i u Montenegro. Poslije ove druge epizode Svicarska vs Serbia oni sad ce opet kme kme al zanima me o cemu. Normalno bi bilo da pobjede na terenu i prestanu nadi krivca svakog puta na drugoj strani.

DU
Deleted user
15:40 30.11.2022.

Nije tocno da je zadnja utakmica bila izmedju Srbije i Svicarske nego bila je izmedju Srbije i Brazila gdje bi pobjeda Srbije u zadnjem kolu protiv Brazila izbacila brazilce i zato neznam zasto krive svicarce kada su imali sve u rukama 2018:e godine?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije