Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKI MITING

Slovenac koji je u karijeri dignuo 20.000 slonova stiže na Hanžek

'epa01826733 Primoz Kozmus of Slovenia competes in the Hammer Throw final at the 12th IAAF World Championships in Athletics, Berlin, Germany, 17 August 2009. EPA/KAY NIETFELD +++(c) dpa - Report+++/DP
Pixsell
23.08.2012.
u 21:35

Favorit na 100 metara bit će Nizozemac Martina, peti s Olimpijskih igara u Londonu

Jedan od najboljih slovenskih atletičara Primož Kozmus, osvajač srebrne medalje u bacanju kladiva na Olimpijskim igrama u Londonu, potvrdio je svoj dolazak na zagrebački miting 4. rujna na stadionu Mladosti.

Kori neće morati daleko putovati do Zagreba jer stanuje u Brežicama, a njegov hitac iz 2009. godine (81,77 metara) još uvijek je rekord mitinga.

Dnevno digne do 11 tona

U Pekingu je 2008. godine osvojio zlato, godinu dana poslije i svjetski naslov u Berlinu, a onda je šokirao slovensku javnost.  

– Želio bih dalje, do svjetskog rekorda, ali za to nemam snage. Stagniranje, pa makar ono bilo na svjetskom vrhu, me umara. Došao sam do svog vrhunca i vrijeme je za oproštaj – rekao je u jesen 2009. godine.

Nakon godinu dana se vratio. Za vrhunski rezultat u kladivu potrebne su godine i godine napornog rada. Primjerice, Primož dnevno u teretani podigne od pet do 11 tona. U karijeri je podignuo oko 100.000 tona utega, što je približno težini od 20.000 slonova. Kozmusova kladiva u karijeri su preletjela više od 600 kilometara. U utrci na 100 metara nastupit će Nizozemac Churandy Martina. U Londonu je bio peti na 100 te šesti na 200 metara. \"Beep-beep\", kako mu je nadimak, na Igrama u Pekingu bio je drugi na 200 metara, odmah iza Bolta.

Vratili mu medalju

No, diskvalificirali su ga jer je tijekom utrke izašao izvan svoje staze. Nekoliko tjedana poslije, na mitingu u Zurichu, dobio je neobičan paket. Shawn Crawford pokazao se kao veliki čovjek i Churandyju je vratio srebrnu medalju. No, medalja pravno pripada Amerikancu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije