Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDINI PRAVI STOPER

Šimunić: Neću učiti mlade, pa i ja svaki dan učim

'07.01.2013., Filipa Grabovca 11, Zagreb - Zbog radova na maksimirskom stadionu, koji ce potpuno obnoviti unutrasnjost juzne tribine, odnosno svlacionice i popratne sadrzaje, igraci GNK Dinamo su tren
Sanjin Strukic/PIXSELL
11.01.2013.
u 13:06

- Svi kažu da su ova tri mlada stopera talenti, onda im treba dati priliku, neka igraju u HNL-u i stječu iskustvo za Ligu prvaka -kaže Joe

Dinamo je odradio svoj prvi radni dan u staroj bazi, turskom Beleku. No, i dalje s jednim pravim stoperom, dok za drugog konkuriraju tri klinca, Jozo Šimunović, Josip Čalušić i Tin Jedvaj.

Bio sam u Australiji

Prva faza pojačanja je završena s Pamićem i Husejinovićem. Sad je još pitanje stopera, to smo zasad riješili s našim mladim igračima. No, ne znači da će ostati tako, ali vjerujem da ćemo do kraja mjeseca znati tko je taj drugi stoper – kazao nam je Dinamov predsjednik Mirko Barišić.

Za Krunu Jurčića svakako bi bilo dobro da se do kraja prijelaznog roka nađe to pojačanje. Kruno želi točno određeni profil tog obrambenog igrača, ne traži \"toranj\", već brzog stopera koji može igrati visoko, jakog u igri jedan na jednoga. Zbog toga nije uzeo Gordona Schildenfelda. No, ovako su plavi i dalje samo na Josipu Šimuniću, koji je napunio baterije.

– Bio sam kod kuće u Australiji i lijepo se odmorio i ponovo se veselim nogometu – kaže Joe, jedini igrač Dinama kojem se ove jeseni skandiralo u Maksimiru.

Nije nimalo zabrinut odlascima Vide i Tonela iz Maksimira.

– Nisam sam, ima tu mladih dečki, svi kažu da su jako talentirani i ne bojim se.

Šimunić će im sigurno biti od velike pomoći, morat će ih malo učiti.

- Ne bih rekao da ih treba učiti. Svaki dan se uči, pa i ja još moram učiti. Siguran sam da će sve sjesti na pravo mjesto.

Klinci trebaju igrati

No, klub, a potvrdili su to i Mamići, Barišić, pa i trener Jurčić, traži još jednog vrhunskog stopera.

– Klub zna što radi, no u Hrvatskoj ima puno dobrih igrača, imamo ove naše dečke iz omladinske škole. Svi govore da su talentirani i mislim da im treba dati šansu. Trebaju igrati i uvjeren sam da će bez problema uspjeti.

No, jesu li za Ligu prvaka?

– Možda još nisu, ali s iskustvom će biti i za Ligu prvaka. Trebaju početi igrati u HNL-u, steći iskustvo, svaki dan treninga s prvom momčadi puno će im pomoći.

No, pitanje je koliko mogu iskustva steći u HNL-u kad je prvenstvo već odlučeno, Dinamo ima osam bodova više i utakmicu manje (Osijek) od Hajduka.

– Ma nije ništa gotovo, ne možemo na to tako gledati – zaključio je Šimunić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije