Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bryan Colangelo

Šef 76’ersa: Šarić se utopio u hrvatskoj ravnodušnosti

15.09.2017.
u 21:20

Dario je tijekom utakmice osmine finala bio jako uzrujan. Nažalost, uklopio se u opće stanje momčadi, kaže GM Philadelphije.

Bryan Colangelo (52), glavni menadžer Philadelphia 76’ersa, u Istanbulu se nije dugo zadržao. Došao je gledati dvojicu Europljana iz svoje momčadi, no obojica su završila svoj put već u prvoj eliminacijskoj utakmici.

I dok je Furkan Korkmaz s 20 koševa bio najbolji igrač Turske, koju je nadvisila Španjolska, Dario Šarić igrao je u utakmici protiv Rusije ispod svoga prosjeka (13 koševa, 2 skoka, 1 asistencija). I zbog toga je u miks-zoni bio možda i najtužniji naš košarkaš, a kako se osjeća vidljivo je bilo već na parketu, što je primijetio i Colangelo.

– Primijetio sam njegove emocije, njegovu ranjivost pri kraju utakmice. Dario je žestokog natjecateljskog duha i znam da je jako ljutit nakon slabijih nastupa jer je takav sportaš koji svaki put na parketu daje sve od sebe. Sjećam se koliko je samo bio uzrujan kada je kod nas igrao manje zbog nekih teškoća sa stopalom. U želji da se što prije vrati u punu formu, bio je prilično uznemiren. Čak je htio igrati i preko boli, no nismo mu to dopustili. On je sportaš koji uvijek daje sve što ima. Nažalost, i on se uklopio u stanje oko sebe, a hrvatska je reprezentacija u toj utakmici bila prilično ravnodušna – rekao je Bryan Colangelo.

Vole ga zbog radne etike

Premda mu to zasad ne polazi za rukom, u Hrvatskoj se vjeruje da je Dario vođa koji bi jednog dana mogao odvesti reprezentaciju na višu razinu, odnosno do medalje na velikom natjecanju. Može li Dario to?

– Govorimo o igraču koji je odlično igrao na olimpijskoj razini, koji je imao vrlo produktivnu prvu NBA sezonu. Gledajući hrvatsku reprezentaciju, vjerujem da Dario svojim vještinama, inteligencijom na parketu i natjecateljskim duhom može biti pravi vođa. Uostalom, on je svestran igrač, igra dobro s loptom i bez nje, a kada je stavljen u poziciju razigravača obično donosi dobre odluke jer ima sjajan pregled igre i dobar osjećaj za igru. Nešto od toga pokazao je i na Eurobasketu pa i u pripremnim utakmicama dok se još uvodio u formu. Zapravo, čini mi se da je u svim ovoljetnim utakmicama “izgledao komforno”, osim u ovoj posljednoj, no takva se izvedba svakome dogodi. Tužan nakon ispadanja bio je ne samo zbog sebe već i zbog toga što igranje za reprezentaciju shvaća vrlo emocionalno i ozbiljno - kaže Colangelo.

Neki NBA klubovi nevoljko puštaju svoje europske igrače na velika natjecanja. Kakva je situacija sa Sixersima?

– Ja to potpuno podržavam sve dok se to događa s razlogom. Kad tako kažem onda se pitam je li igrač zdrav i može li igrati a da ne pogorša svoje stanje. Kada sam radio u Toronto Raptorsima, imao sam problem sa Španjolcem Garbajosom koji je inzistirao da igra za reprezentaciju i ozlijeđen i na kraju se više nikad nije potpuno oporavio od te ozljede. Dakle, imam različita iskustva. Podržavam igrače da igraju za svoju zemlju a podržavam i dogovor između Fibe i NBA koji NBA klubove štiti točno određenim brojem sati treninga dopuštenih u reprezentaciji. Točno je određen i broj radnih dana, pa sada imamo bolji uvid u to što sve rade naši igrači dok su u reprezentaciji.

Ponekad NBA klubovi pritišću igrače, pogotovo mlađe, da ne igraju to ljeto, pa to kod nacionalnih saveza i navijača reprezentacije izazove ljutnju.

– Nacionalni savezi ponekad imaju nerazumna očekivanja od svojih NBA igrača, traže sve ili ništa i onda se jave mediji i fanovi i počnu napadati igrača koji to ljeto ne igra. Mi pokušavamo zaštititi naše igrače i tako se stvori određeni konflikt, ali mi to činimo u najboljem interesu igrača i njegova dugoročnog zdravlja, ali i kluba, koji treba zdrave igrače. Pogledajte samo Eurobasket, završit će sredinom rujna, a NBA klubovi započinju sa svojim kampovima već 26. rujna. Većina igrača nema priliku potpuno se oporaviti pa se događa da moraju započeti pripreme s nekom ozljedom koju vuku ili da uopće ne mogu započeti pripreme.

Kakvi su planovi Sixersa za Darija u godinama koje dolaze?

– Mi smo mladi, rastući tim i želimo postati izazivač onih najboljih. Teško je točno reći kakva će u tome biti Darijeva uloga, no osjećamo da je sjajan potporanj zgrade koju gradimo. Suigrači ga vole i sjajno ga je imati u momčadi jer ima iznimno razvijenu radnu etiku i kulturu rada. Jako puno trenira, vrlo je ozbiljan i silno poštuje igru i posao koji radi. Kada je pak opušten, u društvu je i vrlo zabavan.

Dario nije nedodirljiv

Može li Šarić jednog dana postati All-Star igrač?

– Teško je to reći. Prve godine u NBA ligi bio je sjajan, to je bio odličan prvi korak, pa ćemo vidjeti koliko daleko može dospjeti.

Prije tri mjeseca jedan je novinar koji prati Sixerse napisao: “Dario vrijedi jako puno, ali nije nedodirljiv”. Može li mu se dogoditi da ga klub razmijeni za nekoga?

– Oprostite, ali nikad ne odgovaram na takva pitanja.

No, zato je Colangelo odgovorio na pitanje o odnosu NBA lige s Fibom?

– Fibina odluka da ima “kvalifikacijske prozore” usred sezone onemogućava igranje NBA igrača i to je škakljiva odluka čiji pravi utjecaj tek treba vidjeti. I za američku reprezentaciju bit će razočaravajuće što će biti bez najboljih igrača, no na to smo svi prisiljeni, a vrijeme će pokazati koliko će to dobroga donijeti ili neće – zaključio je Colangelo.

Komentara 9

JM
Jean-Michel_Nicolier
22:15 15.09.2017.

Darijov otac kaže da su ga večer prije izmaltretirala 2 starija igrača. Uopće mi nije jasno zašto je već godinama kapetan Ukić koji je jedan od najbeskarakternijih igrača koje sam ikada gledao u timskom sportu. On je jedan od glavnih razloga zašto u njegovom mandatu nismo postigli rezultate u skladu s mogućnostima. Kladim se da je ovaj drugi Luka Žorić koji je još jedan primjer gubitničkog mentaliteta. Baš ih mogu zamisliti kako istresaju desetljeće svojih gubitničkih frustracija na rođenog pobjednika Darija Šarića.

PR
prajdali100
22:06 15.09.2017.

Bicu ponovo dosadan ! Za 25 godina struka (treneri) nisu bili u stanju naci-stvoriti dobar bekovski par !!! Ne može Dario biti vođa,jednostavno nije taj tip.Njega i Bogdanovica treba netko razigrati a to je playmaker koga mi jednostavno nemamo.Nemamo ni mocna centra.Čemu se onda čudimo,čemu se onda nadamo!?Slovenci ce nas samo preko bekova,pogotovu Dončica tamburati narednih 15 godina.Nažalost,zbog pomanjkanja sustava i opceg nerada naša kosarka je tu gdje joj je mjesto.Tužno.P.S.Ista ili jos gora situacija je u plivanju.Sada imamo sjajne uvjete ali zbog opceg nerada nigdje nas nema.Tesko je mamlazima otici u Budimpestu i vidjeti kako Mađari genijalno rade.Pljuc !!!0

GE
genex
00:05 16.09.2017.

Glas u noci tvoje ime tuzno doziva ja si lice krijem, pokrivam ga rukama ti si pala onog puta, nisi uspijela al' dizi glavu, ne daj se tvoja djeca bodre te Kad hladne kise padaju il' oganj zari zemlju tutu ljepota tvoja ostaje jer sam tu i cuvam te (Hrvatska) Ja te volim dobro znam (Hrvatska) kad ti pjevam, osjecam da smo kao jedno mi u porazu i pobjedi Opet tvoje ime je na onim usnama a sad rukom drzim cvrsto grb na grudima pobijedom si onu nadu ti probudila da smo kao jedno mi slusaj kada kazem ti Sa vrha Valebita zaori jeka Hrvatska neka tvoji valovi nose pricu o tebi Da me cuju pjevat cu onu pjesmu najljepsu gubila il' dobila zauvijek si moja voljena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije