Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSTIGNUT DOGOVOR

Rusija pustila američku košarkašicu iz zatvora, SAD zauzvrat oslobodio ruskog trgovca oružjem

FILE PHOTO: Court hearing of U.S. basketball player Brittney Griner
Foto: EVGENIA NOVOZHENINA/REUTERS
1/6
08.12.2022.
u 14:28

Amerikanci su zauzvrat oslobodili ruskog trgovca oružjem Viktora Bouta koji je bio osuđen na 25 godina zatvora.

Američka košarkašica Brittney Griner oslobođena je iz ruskog zatvora u zamjeni zatvorenika s SAD-om. Amerikanci su zauzvrat oslobodili ruskog trgovca oružjem Viktora Bouta koji je bio osuđen na 25 godina zatvora. Podsjećamo, košarkašica Griner je u ruskom Himkiju osuđena na devet godina zatvora zbog krijumčarenja droge.

>> Specijalna SP emisija: 'Svijet se jutros divi Hrvatskoj, tu šansu sad ne smijemo propustiti. Dalić sad mora mijenjati, jedan igrač je adut za Brazil'

Košarkašica je proglašena krivom za neovlašteno pribavljanje, držanje ili prenošenje droge te krijumčarenje veće količine droge. Uhićena je u moskovskoj zračnoj luci Šeremetjevo pod sumnjom da je pokušala prokrijumčariti drogu u Rusiju. Priznala je krivnju, ali je rekla da je ulje hašiša stavila u svoju prtljagu kada se pakirala u žurbi i da nije imala namjeru krijumčariti ilegalnu drogu.

Dvostruka osvajačica zlatne olimpijske medalje 2016. i 2021. te WNBA lige 2014. s Phoenix Mercuryjem bila je u Rusiji, gdje je planirala igrati za profesionalni tim Ekaterinburga. Međutim, vlasti su je uhitile zbog posjedovanja smole konoplje u ulošcima za e-cigarete. Ona ih navodno koristi za liječenje bolova od sportskih ozljeda, ali Rusija ne dopušta upotrebu medicinske marihuane. 

Amerika je proteklih tjedana ulagala velike napore u oslobađanje Griner.

Ključne riječi

Komentara 3

LU
lucio2
15:33 08.12.2022.

Bilo je i vrijeme. Ironija je da je potpuno nevina žena zamijenjena za najgoreg mafijaša i švercera oružjem.

BE
Berri
20:39 08.12.2022.

Dobra trgovina za Ruse!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije