Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trenerski fenomeni

Ratko Rudić: Nisam ljubomoran, raduje me uspjeh Nikole Pilića

\'03.09.2010., Zagreb -  LEN EP u vaterpolu, utakmica muskih reprezentacija Hrvatske i Spanjolske. Izbornik reprezentacije Hrvatske Ratko Rudic, Samir Barac.  Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronic/PIXSELL
10.12.2010.
u 09:36

- U Ateni smo odigrali iznad očekivanja. Promjene nisu ostavile traga jer je jezgra momčadi već formirana, igrači pomažu jedni drugima

Uvjerljivom pobjedom protiv Grčke u Ateni (10:4), hrvatski su vaterpolisti uspješno završili godinu koja će u analima ostati upisana zlatnim nitima. Iako u sastavu nije bilo četvorice igrača koji su u Zagrebu osvojili europski naslov, u igri se to nije osjetilo.

– Prikazali smo kvalitetnu, organiziranu igru, pogotovo u obrani. Mogli smo primiti i manje pogodaka, ali i ovako smo pokazali stabilnost, pravi pristup. Promjene nisu ostavile traga zato što je jezgra momčadi već formirana, igrači pomažu jedni drugima u prilagodbi. Moram biti zadovoljan, odigrali smo iznad očekivanja – ustvrdio je Ratko Rudić.

– I u Ateni ste protiv sebe imali jednog od svojih učenika – Dragana Andrića, novog izbornika Grčke?

– On je tek na početku i ova mu utakmica, pa i ovaj poraz, mogu biti korisni. Dobit će pravu sliku. Svakako ga očekuje mnogo posla, iako Grcima ne nedostaje igrača.

– U međuvremenu je Srbija s Nikolom Pilićem osvojila Davisov kup, a šjor Niki je uspjelo što i vama – da s tri različite reprezentacije osvoji svjetski vrh?

– To nipošto nije slučajnost. Pilić se i prije kao igrač i poslije kao trener iskazivao iznimnom studioznošću, organiziranošću u radu. Kvalitetu mu nitko ne može osporiti.

– Niste ljubomorni što vas je Pilić na neki način dostigao?

– Ne, nisam – nasmijao se Rudić i dodao: – Meni je osobno drago da je Piliću to pošlo za rukom. Kad sam ja igrao u Jadranu, njega već nije bilo toliko u Splitu, ali poslije smo se često susretali i vodili zanimljive razgovore.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije