Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOLDMAN SACHS

Prognoza za Euro: Evo tko će biti prvak i koliko daleko bi mogla otići Hrvatska

Velika Gorica: Prijateljska utakmica između Hrvatske i Armenije
Luka Stanzl/PIXSELL
03.06.2021.
u 13:00

Za Euro 2016. pogodili su da će Francuska biti u finalu, ali ne i da neće osvojiti turnir.

Američka financijska kuća Goldman Sachs prije svakog velikog nogometnog natjecanja prognozira plasman reprezentacija na njima, a tako je bilo i ovaj put. Za Hrvatsku ta prognoza nije ispala toliko loša, ovisi kako se uzme.

Naime, prognozu Goldman Sachs temelji na podacima međunarodnih utakmica od 1980. do današnjih dana i pod time se mili na postignute i primljene pogotke, snagu momčadi, prednost domaćeg terena, prethodni uspjesi, međusobni susreti...

Za Euro 2016. pogodili su da će Francuska biti u finalu, ali ne i da neće osvojiti turnir. Za Svjetsko prvenstvo 2014. predvidjeli su Argentinu u finalu, ali s Brazilom, koji je po prognozi u polufinalu svladao Njemačku 2:1. Kod SP-a u Rusiji promašili su sve, tek je bio pogodak da će Francuska dogurati do polufinala. Ponovno je Brazil prognoziran za osvajača turnira, a Hrvatska je u prognozi ispala u osmini finala - od Francuske.

A što se Hrvatske tiče za ovaj Euro, u financijskoj kući kažu da će turnir otvoriti porazom od Engleske (1:2), zatim bi trebao uslijediti remi s Češkom (1:1) i pobjeda protiv Škotske (2:1). Dakle, svaka bi utakmica trebala biti rezultatski neizvjesna.

Ta četiri boda bila bi dovoljna za drugo mjesto i prolaz u osminu finala, gdje bi trebala biti Švedska. Ponovno neizvjestan ishod i prema prognozi prolaz protiv Švedske (2:1). No onda bi uslijedila Italija, njena pobjeda 2:1 i to četvrtfinale bilo bi kraj za vatrene.

Prognoza za ostatak turnira navodi da će Italija u polufinalu pobijediti Španjolsku nakon 1:1 u regularnom dijelu, a zatim izgubiti u finalu od Belgije nakon 1:1 u regularnom dijelu.

Zanimljivo, Francuska po prognozi ispada u osmini finala od Nizozemske nakon 1:1 u regularnom dijelu, Portugal bi dogurao do polufinala, gdje bi slavila Belgija (2:1). Naši protivnici Englezi bi u osmini finala izbacili Nijemce (2:1), a ispali u četvrtinalu od Španjolske nakon 1:1 u regularnom dijelu.

Ni Češka ni Škotska po prognozi neće proći skupinu.

Ključne riječi

Komentara 7

GU
General_U
13:35 03.06.2021.

Puno sriće će nam tribat da prođemo skupinu. Ne igramo dobro već dugo. U svakom slučaju podrška hrvatskoj....

Avatar sluganski_svakidan
sluganski_svakidan
13:55 03.06.2021.

Oni koji su ispromašivali sve prognoze koje se mogu promašiti imali bi kod vrlo dobre šanse biti neka vrsta "uglednih analitičara" - za uvježbavnje promašaja prvo u športu.

Avatar Svrab
Svrab
13:30 03.06.2021.

Hrvatska će imati problema sa sucima kao i ostale male zemlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije