Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbačena žalba

Potvrđena kazna Skenderbeu od 10 godina za namještanje utakmica

Lopta
Foto: germanijak.hr
1/3
13.07.2019.
u 00:13

Uefina suspenzija od 10 godina i milijun eura kazne su bili proporcionalni i opravdani, navodi se u priopćenju

Arbitražni sportski sud u Lausannei (CAS) potvrdio je 10-godišnju kaznu albanskom nogometnom klubu Skenderbeu za namještanje utakmica u nacionalnom prvenstvu i europskim natjecanjima.

Albanski klub se žalio na najveću kaznu koju je Europska nogometna federacija (UEFA) izrekla, no CAS je odbacio žalbu.

Skenderbeu je bio pod sumnjom da je u sezoni 2015/16. godine namještao utakmice u albanskom prvenstvu, ali u Europi. Zbog toga je već bio izbačen iz europskih natjecanja u sezoni 2016/17., ali istraga se nastavila pa je 7. veljače ove godine donesena i odluka o ovoj rigoroznoj kazni.

"Uefina suspenzija od 10 godina i milijun eura kazne su bili proporcionalni i opravdani," navodi se u priopćenju.

Predsjednik kluba Ardian Takaj bio je šokiran odlukom CAS-a.

"Neću napustiti klub, slučaj ćemo predati Federalnom sudu u Švicarskoj i tamo ćemo tražiti pravdu. Ovaj slučaj je prešao sve granice," poručio je predsjednik kluba.

Uefini istražitelji su naveli da su namještene dvije utakmice 2015. u kvalifikacijama za Ligu prvaka, jedna protiv zagrebačkog Dinama, a jedna protiv Crusadersa i dvije utakmice u Europskoj ligi iste godine protiv lisabonskog Sportinga i moskovskog Lokomotiva.

Uefa je navela da su igrači Skenderbeua u tim utakmicama "igrali izuzetno sumnjivo u obrani" i da su u tim susretima igrali "nezainteresirano i bez truda". Bivši prvak Albanije je kažnjen zbog toga što je namjestio više utakmica u nacionalnom prvenstvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije