Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Nogomet

Hajduk još jednom istaknuo prijedlog osnivanja udruge klubova

U konstruktivnoj atmosferi raspravljalo se o problemima manjka komunikacije između klubova, načinima pronalaženja novih sponzora, boljem plasiranju i prodaji TV prava
12. srpnja 2019. u 17:14 14 komentara 360 prikaza
Marijan Kustić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza u petak je održan sastanak predstavnika svih klubova HT Prve lige s predstavnicima HNS-a.

Davor Šuker Sjednica HNS-a Zagreb neće tako skoro vidjeti reprezentaciju, važnih je odluka još!

Savez su predstavljali izvršni direktor Marijan Kustić, dopredsjednik Saveza Robert Markulin, tajnik Saveza Vladimir Iveta i povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni.

>> Pogledajte što je Dinamov trener Bjelica rekao uoči Superkupa protiv Rijeke

U konstruktivnoj atmosferi raspravljalo se o problemima manjka komunikacije između klubova, načinima pronalaženja novih sponzora, boljem plasiranju i prodaji TV prava.

Dopredsjednik Hajduka Lukša Jakobušić održao je prezentaciju u kojoj je iznio podatke o trenutnom stanju i prijedlog osnivanja udruge klubova.

Ivan Dolček Novi Hajdukov igrač je tri i pol godine spavao, jeo i učio u automobilu

U raspravi koja je slijedila istaknuto je da klubovi premalo komuniciraju i zajednički usklađuju svoje stavove te da je potrebno pronaći model koji bi unaprijedio zajedničke aktivnosti klubova.

- Predstavili smo prijedlog i iznijeli jasne i čvrste argumente. Zaključak svih je da aktualno stanje nije dobro, međutim neki smatraju da i dalje trebamo funkcionirati unutar HNS-ova sustava. Hajduk s druge strane traži profesionalizaciju jer bismo jedino s neovisnim menadžmentom mogli u potpunosti iskoristiti golemi i očiti potencijal nacionalne lige - kazao je dopredsjednik Jakobušić.

Torcida 'Opet isto' Navijači razočarani igrom Hajduka, evo što su poručili Bjelanoviću

Predložene su mogućnosti osnivanja udruge, zatim formiranja plenuma ili proširenja postojeće Komisije za profesionalni nogomet.

Zaključeno je da će do sljedećeg sastanka, koji će se održati u prvoj polovici rujna, klubovi dati svoje prijedloge koji će se razmotriti i raspraviti, a zatim donijeti konačni prijedlog o daljnjem načinu zajedničkog djelovanja klubova HT Prve lige.

- Cilj nam nije međusobno preglašavanje, već pronaći zajednički interes za svih deset klubova - zaključio je Hajdukov dopredsjednik.

Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu
Najcool predavanje o financijskoj pismenosti u Splitu:
Kako uložiti 32.000 kn s 18 godina, zašto propustiti maturalac i koja je količina motora potrebna za skladan brak
  • zg4ever:

    Ma da hehehe.....spominješ,Cibaliu,i manje klubove,a boriš se za propalu jogurtanu.Nebu išlo.Dinamo je moć. Naša liga ima suđenje prosječno europsko.

  • Wtf:

    Danska liga koja je 16. po uefinom koeficijentu zarađuje od tv prava preko 35 milijuna eura godišnje, Izraelska cca 15 milijuna, a naša 1,3 milijuna eura! Kad se uzme u obzir ekonomija mi realno možemo imati nekih 17 milijuna eura ... prikaži još! godišnje, a još kad bi se privuklo zajedničkih sponzora. Zamislite našu ligu s tim novcem, koliko bi to značilo klubovima ala cibalija, Šibenik koji ne plaćaju igrače mjesecima. Mislim da naša liga ima velik potencijal, za početak treba suđenje dovesti u red, onda krenuti pomalo s infrastrukturom za komfor gledatelja(sjedalice, krov, zahodi, ponuda na stadionu...). Nijemci u nižim ligama imaju odlično uređene manje stadion, izvući pouke.

  • dalibor.hren:

    Hajduk je prepun ideja, prijedloga, zahtjeva, ucjena...jedino ne može osvojiti trofej!