Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRK PO POBJEDU

Ohrabrujući ili otežavajući podatak: Vatreni od Brazilaca na SP-u pretrčali čak 62 kilometra više!

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Japan v Croatia
Foto: Lee Smith/REUTERS
1/3
08.12.2022.
u 17:34

Kada uzmemo u obzir da je izbornik Zlatko Dalić koristio tek 17 igrača, a Tite njih 23, podatak je još impresivniji. Međutim, koliko to zvuči dobro, toliko nam može i otežati jer veća kilometraža znači i veći umor u dosadašnjem dijelu turnira.

Brazilski Correio Braziliense izvukao je zanimljiv statistički podatak uoči sutrašnje utakmice četvrtfinala Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Brazila. Seleção je, kao što dobro znamo, prepun brzonogih igrača, poput Viniciusa Juniora, Neymara i Raphinhe, ali vatreni ipak prednjače po 'kilometraži'.

Naime, hrvatski su reprezentativci dosad na turniru pretrčali oko 480 kilometara, što je iznimno visoka brojka. Samo je Marcelo Brozović protiv Japana pretrčao 16 i pol kilometara. Brazilci su, s druge strane, pretrčali 418 kilometara, odnosno 62 manje od naših nogometaša. 

Kada uzmemo u obzir da je izbornik Zlatko Dalić koristio tek 17 igrača, a Tite njih 23, podatak je još impresivniji. Međutim, koliko to zvuči ohrabrujuće, toliko nam može i otežati jer veća kilometraža znači i veći umor u dosadašnjem dijelu turnira. Što će na kraju od toga biti, ostaje nam za vidjeti. 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Komentara 2

DO
doberdedec
19:36 08.12.2022.

Ja sam ponosan na njih, i na što su postigli. Sve što i ako postignu svaka im čast. A što si ti postigao za hrvatski narod, kad kritiziraš postignuto.

5S
505.scrtom
18:22 08.12.2022.

što to vrijedi, kada su dva puta igrali s nulom. trčanje mora bit isplativo s postignutim golovima, gdje se šanse kojih neće bit protiv brazila puno, moraju maksimalno iskoristiti. protiv brazila se mora krv pljuvati po travnjaku da bi see golovi postigli i prošli dalje. brazilci će iz početka pritisak vršiti jer znaju da bi im sa neriješenim rezultatom u penalima bilo gusto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije