Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBORIO I REKORD

Nils Van der Poel osvojio zlato u brzom klizanju: Obrat se dogodio na samom kraju

Reuters
06.02.2022.
u 11:55

Šveđanin je svjetski rekorder u ovoj disciplini, a Švedska je time osvojila prvu zlatnu medalju u brzom klizanju nakon daleke 1988. i Igara u Calgaryju.

Šveđanin Nils Van der Poel osvojio je zlatnu medalju u brzom klizanju, na 5000 metara, na Zimskim olimpijskim igrama kojima je domaćin Peking.

Napeto natjecanje doživjelo je obrat na samom kraju kada je spomenuti 25-godišnji Van der Poel sjajnom izvedbom s vrha skinuo do tada vodećeg, godinu dana starijeg Nizozemca Patricka Roesta.

Sa 6:09.31 Roest je dugo vremena držao prvo mjesto, a ujedno je tim rezultatom oborio olimpijski rekord na ovoj dionici. No, sve mu je na samom kraju "ukrao" Šveđanin koji je uz 6:08.84 postao novi olimpijski rekorder, a ujedno i nositelj zlatne medalje u Pekingu.

Inače, Van der Poel je svjetski rekorder u ovoj disciplini, a Švedska je time osvojila prvu zlatnu medalju u brzom klizanju nakon daleke 1988. godine i Igara u Calgaryju.

Brončanu medalju osvojio je Norvežanin Hallgeir Engebraaten (6:09.88), dok je bez medalje (na devetom mjestu) ostao legendarni 35-godišnji Nizozemac Sven Kramer koji je u ovoj disciplini osvajao zlatne medalje na Igrama u Vancouveru, Sočiju i Pyeongchangu.

Isto tako, ukupno je Kramer tijekom blistave karijere osvojio četiri zlatne, dvije srebrne i tri brončane olimpijske medalje. Njemu je ovo posljednja godina sportske karijere prije odlaska u mirovinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije