Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2. kolo Lige prvaka

Nijedan Hrvat nikada nije u novom klubu startao kao Mandžo

Mario Mandžukić (1)
AFP
02.10.2012.
u 11:39

Drugi Bayernov Super Mario lani je u prvih pet kola postigao osam pogodaka! Ali, kad se vrati, čeka ga klupa

Mario Mandžukić u devet je službenih utakmica za Bayern zabio devet golova, na šest prvenstvenih utakmica svaki je put bio strijelac, zabio je još u njemačkom kupu (2) i Superkupu. Još se samo nije upisao u strijelce u Ligi prvaka. A protiv Valencije, na startu Lige prvaka, nije iskoristio 11-erac, propustivši tako zgodu da na svakoj odigranoj utakmici zatrese suparničku mrežu.

Takav siloviti i ubojiti start u novom klubu, nije imao još nijedan hrvatski nogometaš! Nikad! Zabijao je Šuker za Sevillu i Real, zabijao je Bokšić za Lazio i Juventus pa Olić u Bayernu, Jelavić u Evertonu... Ali, nitko još na prvih devet utakmica u dresu novoga kluba nije zabio devet golova kao što je to učinio Mandžukić. Zanimljivo, Mario Gomez je lani još bolje golgeterski ušao u sezonu od Mandžukića! Njemački je Super Mario, naime, u prvih pet kola zabio čak osam golova – prve dvije utakmice ni jedan, onda je zabio HSV-u (1), Kaiserslauternu (3) i Freiburgu (4)! Gomez se oporavlja nakon operacije gležnja i trener Jupp Heynckes kaže:

– Željno čekamo Gomezov povratak! San je svakoga trenera da ima izvrsne napadače, a ja ću doista povratkom Gomeza imati pravu alternativu za mjesto u napadu – kaže Heynckes.

Večeras Bayern gostuje u Minsku, BATE Borisov iznenadio je u 1. kolu Lille u gostima (3:1).

– Istina, imamo devet uzastopnih pobjeda, to je spektakularan ulazak u sezonu. Ali, ono što smo odigrali protiv Werdera, unatoč 2:0 pobjedi, nije bilo na očekivanoj razini. Uostalom, nakon pobjede u Bremenu, navijači nas nisu dočekali na münchenskim balkonima – slikovit je bio Sammer.

Bayern će u Minsku biti bez Arjena Robbena, koji je ostao u Münchenu zbog problema s mišićima.

A talijanski prvak Juventus ima nevjerojatan niz od čak 45 prvenstvenih utakmica bez poraza, ukupno su Torinezi čak 504 dana u pozitivnom nizu, od 15. svibnja 2011. godine, kad su u utakmici pretposljednjeg kola prvenstva Italije poraženi u Parmi (0:1). Danas će Juve biti domaćin Šahtaru. Bit će to ujedno i prva utakmica Lige prvaka koja će se igrati na novom Juventusovu stadionu (kapaciteta 76.000 mjesta). Može li Šahtar, koji je također u odličnoj formi, sa Srnom i Eduardom, nauditi Juventusu?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije