Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVIO sa 6:2 i 7:6

Tornado Nick pomeo Čilića u prvom finalu sezone

Marin Čilić
Foto: Reuters/Pixsell
21.02.2016.
u 17:10

- Igrao sam gore-dolje, toplo-hladno. Nešto slabije u prvom setu. No, moram biti zadovoljan i finalom, zahvaljujem publici u Marseilleu na odličnom ozračju i opet ću doći - kazao je Čilić na terenu, podigavši svoj mali trofej.

Furiozni Nick Kyrgios spriječio je Marina Čilića da u Marseilleu ode do kraja i osvoji svoj 15. ATP naslov. Australac do finala nije izgubio ni set ni servis a tako je ostalo i nakon dvoboja s Marinom. Za sat i 25 minuta igre 41. tenisač svijeta pobijedio je sa 6:2, 7:6 (3), dopustivši Marinu samo jednu priliku za break. Bila je to, pri vodstvu od 5:4 u drugoj dionici i set-lopta za našeg najboljeg tenisača, ali Kyrgios je nakon toga pogodio dva asa zaredom.

Čilić: Igrao sam toplo-hladno

U 13. igri drugog seta Marin se dobro držao do 3:3, a potom je Australac iz drugog servisa pogodio as. Oko sokolovo je pokazalo da je lopta dodirivala crtu za milimetar. I taj milimetar je doveo Kyrgiosa u vodstvo s 4:3 i očito uzdrmao Čilića u završnici dvoboja.

- Igrao sam gore-dolje, toplo-hladno. Nešto slabije u prvom setu. No, moram biti zadovoljan i finalom, zahvaljujem publici u Marseilleu na odličnom ozračju i opet ću doći - kazao je Čilić na terenu, podigavši svoj mali trofej.

Drugi takav u Marseilleu, jer je Čilić bio finalist tog turnira i 2011. kada ga je u finalu zaustavio Soderling.

Kyrgios je odlično servirao, pogodio čak 17 asova (Čilić 8), a posebno dominantan bio je u prvom setu. Tu prvu dionicu Čilić je doista odigrao loše. Sam nije imao niti jednu priliku za break, a suparniku je dopustio čak 10 prilika za oduzimanje servisa od kojih je dvije Australac i iskoristio.

Škugor iznenadio, Dodig razočarao

U kvalifikacijama 2,2 milijuna USD vrijednog ATP turnira u Dubaiju polovičan učinak naših predstavnika. Franko Škugor još jednom je ugodno iznenadio i u završnom krugu pobijedio trećeg nositelja Britanca Kylea Edmunda sa 6:4, 6:2. No, zato je Ivan Dodig neočekivano poražen od Talijana Thomasa Fabbiana, 142. tenisača svijeta, sa 7:6 (1), 4:6, 2:6. Škugor je prošao i u kvalifikacijama parova, no on i Fabbiano u prvom su kolu glavnog turnira poraženi od Korejca Chunga i Čeha Veselog sa 3:6, 4:6. A možda je i bolje tako, i Škugor i Fabbiano sad se mogu maksimalno usredotočiti na pojedinačne nastupe.

>> Cuevas izbacio Nadala u polufinalu Rio de Janeira

Komentara 7

Avatar Point_of_view
Point_of_view
18:14 21.02.2016.

Da, doslovo je pometen! Ako si gledao prijenos na sport klubu mogao si vidjet da se radi o dvije klase boljem igracu. Marin skoro niti jednu duzu izmjenu nije dobio. Naravno, kad nema ekplozije prvog koraka niti kondicije, onda mu uvijek fali pola koraka ili korak, tako da je ovaj rezultat realan.

HH
helgin@hogar
17:43 21.02.2016.

cilic placipicka!

DU
Deleted user
17:16 21.02.2016.

Na zalost da je pomeo Cilica, ali ovaj tornado je talenat i osvojice on jos puno naslova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije