Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRCEDRAPAJUĆI PORAZ

Neutješni i utučeni vaterpolisti: Stali smo prerano i to nas je koštalo zlata

Zagreb: Hrvatska i Španjolska u finalu Europskog prvenstva u vaterpolu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
16.01.2024.
u 23:04

-  Teška utamica, ne znam što reći u ovom trenutku. Vodili smo cijelu utakmicu, a zadnja četvrtina nije nam išla u korist. Za tri tjedna je Svjetsko prvenstvo pa se treba brzo posložiti nazad, ne znamo ni u kojem ćemo sastavu ići. Dat ćemo sve od sebe - rekao je Bukić.

Unatoč osvojenoj medalji nakon devetog mjesta na posljednjem velikom natjecanju, hrvatski vaterpolo reprezentativci bili su prilično utučeni i neutješni nakon poraza protiv Španjolske u finalu Europskog prvenstva održanog na zagrebačkom plivalištu Mladost. Hrvatska je držala prednost od dva pogotka praktički od početka susreta pa sve do posljednje četvrtine u kojoj su naši igrači stali, a Španjolci zabili tri pogotka i tako oduzeli hrvatskim vaterpolistima i treću zlatnu medalju na domaćim europskim prvenstvima, nakon što su Hrvati bili zlatni 2010. i 2022. godine. 

Prvi je pred kamere i mikrofone nakon uistinu srcedrapajućeg poraza izišao jedan od najiskusnijih hrvatskih reprezentativaca, Jerko Marinić-Kragić koji je u finalnom susretu postigao dva pogotka. 

- Ne znam što bih rekao. Do zadnje dvije minute smo sve imali u svojim rukama. Njihovom kvalitetom zabili su tri gola i okrenuli utakmicu. Htio bih im čestitati, žao mi je zbog nas i zbog njih što nismo uspjeli obraniti zlato. Igrali smo odličnu utakmicu, sve je bilo kako treba, ali stali smo prerano i to nas je koštalo pobjede. Ovo srebro nam je veliki vjetar u leđa, a ostalo što Bog da - rekao je Marinić-Kragić. 

Iako nije otišao s turnira sa zlatnom medaljom, kapetan hrvatske reprezentacije Marko Bijač, koji je posebno briljirao u završnici turnira, osvojio je nagradu za najboljeg vratara Europskog prvenstva. U finalu je također bio na visokoj razini s 14 upisanih obrana, no bilo je očito da ga ta individualna nagrada neće pretjerano usrećiti.

- Nije mi ova nagrada utjeha - poručio je kapetan Marko Bijač, pa zatim nastavio:

- Razočaran sam u ovom trenutku, mislim da smo bili bolji 90 posto utakmice. Ostaje nam što prije zaboraviti ovo, napravili smo veliki uspjeh i moramo se malo odmoriti i onda okrenuti Svjetskom prvenstvu u Dohi. Moramo biti ponosni, ali ostaje veliki žal za propuštenim prilikama. Iskoristili su naše greške i uspjeli slaviti.

Najbolji igrač među hrvatskim vaterpolistima u finalu je bio 29-godišnji igrač splitskog Jadrana Luka Bukić, koji je bio naš najbolji strijelac s četiri postignuta pogotka, a istaknuo se i u obrani s nekoliko sjajnih reakcija i blokova. Da smo u posljednjoj četvrtini zadržali prednost Bukić bi bio junak finala, no Španjolci su imali drukčije planove.

-  Teška utamica, ne znam što reći u ovom trenutku. Vodili smo cijelu utakmicu, a zadnja četvrtina nije nam išla u korist. Za tri tjedna je Svjetsko prvenstvo pa se treba brzo posložiti nazad, ne znamo ni u kojem ćemo sastavu ići. Dat ćemo sve od sebe - rekao je Bukić.

 

Komentara 6

Avatar cipelcug oluja 45
cipelcug oluja 45
12:28 17.01.2024.

Treba jos kog Rusa dovest, jedan nije dovoljan...

LE
Levanto
06:27 17.01.2024.

Ista stvar ka rukometaši protiv Austrije. Počnu slaviti, igrati nerazumno. Boje se pobjede ili šta?

XY
XYZ52
05:58 17.01.2024.

P:a nisu djeca da ih treba podsjecati da se utakmica igra do zadnje sekunde,, odnosno do kada sudac ne odsvira kraj. Puno nasih timova ne zna "odraditi" utakmicu, zatvoriti igru a da se ne ugrozi rezultat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije