Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE NA POBJEDU

Španjolski mediji likuju: Ovo je Hrvatima kao da smo ih nožem uboli u trbuh

Zagreb: Španjolci svladali Hrvatsku i osvojili zlato na Europskom prvenstvu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
16.01.2024.
u 21:59

"Genijalnost Álvara Granadosa, koji je do posljednje četvrtine bio ispod uobičajenog standarda za sjajnog igrača poput njega, neočekivani udarac koji je stigao poput noža u donji dio trbuha Hrvatske, ostavio je bazen Mladosti u Zagrebu u tišini i osigurao pobjedu španjolske momčadi na Europskom prvenstvu"

Španjolski vaterpolisti su po prvi put u povijesti osvojili naslov europskog prvaka pobijedivši Hrvatsku sa 11-10 (3-5, 3-2, 2-3, 3-0) u finalu odigranom na bazenu Mladost u Zagrebu pred više od 2000 gledatelja. Naslov europskog prvaka španjolskim je vaterpolistima donio i izravnu kvalifikaciju za ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu.

Granados i Sanahuja su sa po tri pogotka bili najbolji strijelci Španjolske. Hrvatske strijelce je s četiri gola predvodio Luka Bukić, a po dva su postigli Marko Žuvela i Jerko Marinić Kragić. Hrvatskoj nije pomoglo ni 14 obrana sjajnog Marka Bijača.

Španjolski mediji slave svoje vaterpoliste, a svi pišu o nevjerojatnom golu Granadosa koji je zabio za pobjedu 49 sekundi prije kraja.

"Genijalnost Álvara Granadosa, koji je do posljednje četvrtine bio ispod uobičajenog standarda za sjajnog igrača poput njega, neočekivani udarac koji je stigao poput noža u donji dio trbuha Hrvatske, ostavio je bazen Mladosti u Zagrebu u tišini i osigurao pobjedu španjolske momčadi na Europskom prvenstvu (10-11) i prvi naslov na ovom natjecanju, što upotpunjuje olimpijski, svjetski i europski trofej", navodi Marca.

"Pogodak koji će ući u povijest španjolskog vaterpola. Ni obrane Marka Bijača, ni serija od 4:0, ni poker golova Luke Bukića nisu mogli pobijediti već sada legendarnu španjolsku momčad", navodi AS.

"Granados - koji je promašio pet šuteva - izazvao je ludilo golom bez gledanja. Lorrio nam je omogućio obranu u posljednjem napadu za prvo zlato za španjolski vaterpolo koji su upotpunili izvanredan niz", navodi ABC.

"Preokret od 3-0 u posljednjoj četvrtini, koji je doveo do rezultata od 8-10 do 11-10, okrunjen je ikonskim golom Álvara Granadosa i donio Španjolskoj europsko zlato, jedino koje im je nedostajalo u njihovom nizu", piše El Mundo Deportivo.

 

Komentara 11

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
23:46 16.01.2024.

Mahniti trbosjeci?

CR
Croissant
22:15 16.01.2024.

Likuju li i na rukometu? Izbaci ih Austrija sa prvenstva

OL
olujasviholuja2
22:12 16.01.2024.

Tako ćemo mi vas " nožem" ubosti na EP nogometu🙂 u Njemačkoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije