Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMOTIVNA ZLATNA OLIMPIJKA

Naša heroina ispred Janice istaknula nekog drugog i dodala: "Bog je ovo zamislio"

reuters
26.07.2021.
u 16:01

"Hrvatski tekvondo je sve jači. Nadam se da će mladi vidjeti i da će pokušati ostvariti svoj olimpijski san. Ja sam jedna obična cura iz Knina i ako mogu ja, mogu svi."

"To je san svakog sportaša. Ja sam ga ispunila i presretna sam", rekla je Matea Jelić, olimpijska prvakinja u tekvondou do 67 kilograma. 

"Toliko sam to puta zamišljala da sam na postolju i da svira naša himan i nije ni blizu takav osjećaj kako sam zamišljala. Puno je još ljepši".

Nije do zadnje sekunde bilo jasno hoće li Matea uspjeti svladati Britanku.

"Naučila sam da trebam vjerovati u sebe do kraja. Sve ispadne tako kako je Bog zamislio i to je to.  Ja se skroz isključim i budem u trenutku. Nadam se da sam pokazala ljudima da ne stanu do zadnje sekunde, ne isplati se odustati. To je lekcija i meni. Za cijeli život."

"Moj cilj je bio osvojiti zlato. Rekla sam mu da ću osvojiti europsko i olimpijsko zlato. Nije ništa nezahvalno. Moj trener i ja smo isti, našli smo se, znamo koliko radimo, koliko se borimo za svoju domovinu."

POGLEDAJTE VIDEO:

Matea je prošla i koronu.

"Korona me fizički poremetila, ali psihički me samo digla. Moj Knin, moja obitelj, jedva čekam da dođem i da ih zagrlim. Zamišljam doček i kako ćemo svi biti sretni, moj mali grad, moja Hrvatska."

Davno joj je pomogla i Janica Kostelić, ali Matea kaže:

"Davno je to bilo. Ja se samo sjećam koliko je bilo mojim roditeljima teško kada sam se probudila bez krvi, blijeda kao krpa, vidjela sam svoga oca kako plače, a on nikada ne plače. Zahvalna sam što ne prolazim ovo sve sama. Uz mene je i Bog. Stvarno nisam sama."

"Hrvatski tekvondo je sve jači. Nadam se da će mladi vidjeti i da će pokušati ostvariti svoj olimpijski san. Ja sam jedna obična cura iz Knina i ako mogu ja, mogu svi."

Ključne riječi

Komentara 17

DU
Deleted user
16:27 26.07.2021.

Bravo mala!👏👏👏

PC
Pacta_Conventa
16:36 26.07.2021.

Docek u Zagrebu , zastave ponos i Thompson u cast i u inat svima

SO
sohnahoakasaa
16:41 26.07.2021.

Tako je mlada a tako zrela. Svi roditelji djece sportaša, onih uspješnih i manje uspješnih znaju, da se najbolje raste i sazrijeva u sportu. Ti mladi ljude samo u sportu tako brzo i zorno nauče kako je padanje i dizanje sastavni dio života i da se DIZATI može samo trudom i zalaganjem. To je onda UVIJEK časno a na ponos svoj, roditelja i Domovine. Želim ti dušo da te Bog i dalje čuva i bude ti najveći prijatelj i uzdanje i nada. Bb ti puno šaljem i iskreno poštovanje tvojim roditeljima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije