Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PREDSJEDNIK

Nakon propalih Svetica, Kodžoman dobio Dinamo

Igor Kodžoman
Foto: Davor Puklavec/pixsell
03.03.2018.
u 16:27

Kodžoman je rođen 13. lipnja 1970. u Splitu, a inače je Sinjanin. No, još se kao klinac preselio u Zagreb, kao osnovnoškolac u četvrtom razredu.

GNK Dinamo doživio je novo preslagivanje, i to na samom vrhu, Skupština kluba postavila je novog predsjednika uprave kluba, riječ je o 47-godišnjem Igoru Kodžomanu koji iza sebe ima već dug poslovni trag.

Iz sinjskog kraja

Kodžoman je rođen 13. lipnja 1970. u Splitu, a inače je Sinjanin. No, još se kao klinac preselio u Zagreb, kao osnovnoškolac u četvrtom razredu. Tako je sad predsjednik uprave Dalmatinac, kao i potpredsjednik. Naime, dosadašnji glavni direktor Tomislav Svetina je Šibenčanin i uvijek je bio navijač Hajduka, čuli smo dosta priča o tome kako je svojedobno zadirkivao svoje prijatelje u Zagrebu kad bi Hajduk slavio pobjedu nad plavima.

Svetina se brzo adaptirao na mjestu prvog operativca plavih, ali sada je dobio novog šefa, Igora Kodžomana. Ne znamo za koga navija Kodžoman, ali već od 2010. spominje ga se kao člana Skupštine Dinama.

Riječ je o diplomiranom ekonomistu koji je karijeru gradio u financijskom sektoru. Raditi je počeo u revizijskoj tvrtki, bio je dio i poznate revizijske kuće Ernst&Young Audit u Zagrebu i Beču. Poslije je otišao u Hypo Alpe Adria banku, u kojoj je osam godina bio član uprave. Ta je banka nakon istraga i navodnih malverzacija propala, a protiv nekih čelnika, navodno i Kodžomana, vodile su se istrage. Od 2008. godine bio je direktor tvornice Zvijezda u koncernu Todorićeva Agrokora, a sa te je pozicije smijenjen. Nakon toga bio je partner u tvrtki Sense Consulting u kojoj je davao usluge poslovnog savjetovanja.

Od rujna 2015. godine na poziciji prvog čovjeka tvrtke koju je osnovao Hrvatski nogometni savez zamijenio je Ivana Šajkovića. Riječ je o tvrtki Svetice sport koja je dobila to ime nakon što se prije zvala Hrvatski nogometni savez – centar Tuhelj. Naime, HNS je bio postavio kamen temeljac u Tuheljskim Toplicama za gradnju kampa reprezentacije, planiralo se to još od 2008. godine, ali onda je od 2015. počela s radom tvrtka Svetice sport koja je trebala voditi posao gradnje kampa reprezentacije na Sveticama. I tu je bilo svečanih potpisivanja, bageri su već bili na putu, istina, srušili su dobar dio onoga što se ondje nalazilo, a onda je sve stalo i propalo. Sad je to zapuštena livada.

Košarkaš, a igraju i sinovi

Jedini zaposlenik te tvrtke bio je upravo Igor Kodžoman kao direktor. Tvrtka je imala gotovo identične prihode i rashode, oko 725 tisuća kuna. Kao zaposlenik tvrtke, Kodžoman je, nagađa se, imao plaću od oko 20.000 kuna mjesečno. Zanimljivo je da su u Nadzornom odboru te tvrtke bili predsjednik HNS-a Davor Šuker, Zdravko Mamić, koji se službeno povukao iz HNS-a, izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, glavni tajnik Vladimir Iveta i šefica računovodstva HNS-a Ružica Bajrić.

Sada je postao prvi operativac Dinama, ono što je dosad bio Tomislav Svetina, koji sad ima manju ulogu. Službenu ulogu i dalje nema Zdravko Mamić kojem je Skupština Dinama u četvrtak dala bezrezervnu podršku, iako je sigurno da je i dalje vrlo utjecajan i da će ga novi predsjednik uprave kluba sigurno pitati za savjete s obzirom na to da je Mamić službeno samo savjetnik Dinama. Kodžoman, osim što je bio član Skupštine Dinama i direktor tvrtke Svetice sport, više je bio vezan uz košarku koju je igrao, a igraju je i njegovi sinovi u mlađim kategorijama Cibone.

Komentara 6

BI
binki
17:04 03.03.2018.

Očito sposoban u pranju love.navodno

DU
Deleted user
08:01 04.03.2018.

Ima sve uvjete za sinjskog alkara ,ali za Dinamo ??????

MK
MKGRA
23:40 03.03.2018.

Jel radio negdje gdje nije propao ili ga nije potjeralo Sto tu ne može doći neki zagrepcanec

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije