Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dario Melnjak

Nadam se da više neće biti priča o ‘ukletom’ lijevom beku

30.05.2019.
u 15:08

Poziv je došao dopisom u klub prije službene objave, no prava promjena je za budućeg vatrenog debitanta nastupila tek nakon objave sretnih vijesti

Eh, taj famozni deficitarni hrvatski lijevi bek. Bez obzira na to što smo na SP-u bili srebrni i što smo na toj poziciji godinama imali pojedince koji su u najmanju ruku korektno igrali, ljubitelji nogometa u Hrvatskoj ne prestaju se žaliti.

Vatreni sve od Roberta Jarnija nisu uspjeli naći nekoga tko bi igrom na tome mjestu zadovoljio domaću javnost.

>> Pogledajte galeriju: Omiš spremno dočekuje vatrene

1/14

Nakon Živkovića, Babića, Pranjića, Pivarića, Strinića i Barišića, uz mnoge stopere koji su privremeno krpali to mjesto, na toj “ukletoj” poziciji pojavilo se novo ime.

Dario Melnjak, 26-godišnji skromni dečko iz Krkanca, sela s oko 400 stanovnika nedaleko od Varaždina, odličnim igrama u dresu turskog prvoligaša Rizespora zaslužio je poziv izbornika Zlatka Dalića za nadolazeću kvalifikacijsku utakmicu u Osijeku s Walesom 8. lipnja te za prijateljski ogled s Tunisom u svome rodnom Varaždinu.

Igrao je za osam klubova

Poziv je došao dopisom u klub prije službene objave, no prava promjena je za budućeg vatrenog debitanta nastupila tek nakon objave sretnih vijesti.

- Taj prvi trenutak kad sam saznao da sam pozvan u reprezentaciju bio sam jako uzbuđen, ali sam zapravo shvatio koliko je taj poziv velika stvar tek kada je izbornik objavio popis i kad su mi se svi počeli javljati i čestitati mi. Uspio sam sve to nekako podnijeti i sad sam već opušten i stigao sam doma s prijateljima sve to prokomentirati i podružiti se s njima.

Kao novi na toj poziciji najbolja je osoba da prokomentira situaciju “ukletog” lijevog beka, a on je nešto drukčijeg mišljenja od većine javnosti.

- Uvijek se vrtjelo to pitanje. Ljudi sad već smatraju da u Hrvatskoj nedostaje pravih lijevih bekova, a ja mislim da to nije baš tako. Na svakoj poziciji, pa tako i na mjestu lijevoga beka imamo i imali smo svih ovih godina kvalitetne igrače. Sad sam i ja u reprezentaciji, pa se nadam da se neće više na takav način govoriti o toj poziciji.

Tijekom karijere već je skupio podosta “kilometraže”. Nakon početnih dana u Nedeljancu i Zelini, Dario je prvoligaški nogomet iskusio sa Slavenom, zatim se okušao u belgijskom Lokerenu, odakle je posuđen azerbajdžanskom Neftčiju te ponovno Slavenu, a odličan potez u karijeri bio mu je odlazak u slovenski klub Domžale gdje mu je karijera ubrzano krenula uzbrdo.

Nakon godinu i pol dana u susjedstvu, u siječnju je otišao u turski Rizespor gdje doživljava procvat svojeg nogometnog puta i gdje je svojim igrama bez sumnje zasluženo pozvan u konkurenciju hrvatske reprezentacije, što i sam smatra.

Otkako je stigao, odmah je u debiju postigao prvi pogodak Akhisarsporu igrajući samo 45 minuta, a osim te utakmice i jedne s Beşiktaşem u kojoj je igrao 83 minute, u svakoj je imao punu minutažu. Također, sudjelovao je u 21 posto pogodaka svoje momčadi. Nakon njegova dolaska, Rizespor je s pretposljednjeg, 17. mjesta dospio do 11.

– Vjerujem da sam zaslužio poziv u hrvatsku reprezentaciju. Bio sam zadovoljan svojom igrom i formom i u prvoj polusezoni u Domžalama, ali sam imao taj osjećaj da mi treba jača liga da bi me se više vidjelo. U Turskoj mi je krenulo odlično od samog početka, od prve utakmice, a kako smo imali problema na mojoj poziciji, otvorila mi se prilika i hvala Bogu što sam je uspio iskoristiti na najbolji mogući način. Imamo odličnu momčad i baš smo momčadski jaki. Kad gledam s individualne strane, zapravo mi je liga omogućila da dođem tamo gdje sam sad.

Pomažu i fanatični navijači

Uzletu njegove forme, tvrdi, jedan je od razloga i život u Turskoj, koji je poseban za svakog nogometaša.

- Na obali smo Crnog mora, na sjeveroistoku Turske. Radi se o malo konzervativnijem gradu u odnosu na onaj zapadni dio Turske koji je bliži Europi. Bez obzira na to, sigurnost je zaista na visokom nivou, život je miran. U gradu su svi pristupačni. Živim ondje s djevojkom, a družimo se sa suigračima i njihovim obiteljima. Navijači su ludi, zapravo fanatični i obožavaju klub. Uvijek na ulicama i stadionima bude zanimljivo. Turska je za nogometaše doista odlična zemlja. Puno znači ta podrška, dosad mi je to jako nedostajalo. Kad osjetite tu podršku i u slobodno vrijeme, to vam pogotovo puno znači.

Iako nije u najmlađim igračkim godinama, Melnjaku karijera na najvišoj razini tek počinje, a druženje i igranje s ostalim našim reprezentativcima pomoći će mu da se još više igrački usavrši.

- Veselim se upoznavanju s našim reprezentativcima. Puno sam razgovarao s bratićem Markom Rogom koji mi je rekao da su dečki odlični i da će mi svi nastojati pomoći u prilagodbi.

>> Trebaju li očevi, baš kao Zidane, gurati sinove u prvu momčad?, pogledajte u videu na vrhu teksta

Komentara 2

MA
Marsijanac
16:07 30.05.2019.

Pamet u glavu i igraj sa srcem. Sretno ti bilo.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
21:49 30.05.2019.

Nakon starog Daria dobili smno novog Daria e pa sretno Dario a Rog je primjer kako lošim odabirom kluba upropastit karijeru osim ako ti je novac na prvom mjestu a Marku to zasigurno nije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije