Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatko Dalić

Igrači moraju shvatiti da smo viceprvaci svijeta i da nemamo pravo na kiks

Zlatko Dalić
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/4
30.05.2019.
u 10:12

S veseljem smo prihvatili poziv Omiša. Ova utakmica nam je trebala da se što prije okupimo i dogovorimo, a zaista se veselim što ćemo imati priliku uveličati slavlje u Dalmaciji i usrećiti djecu otvorenim treningom. Nadam se da nam kiša neće previše smetati

Hrvatska reprezentacija jučer se okupila u Splitu, točnije u hotelu Lav u Podstrani uoči prijateljske utakmice (petak, 15 sati) s Nogometnim klubom Omiš u povodu proslave 100. rođendana četvrtoligaša. Pred novinare na tiskovnoj konferenciji izišao je izbornik Zlatko Dalić.

– S veseljem smo prihvatili poziv Omiša. Ova utakmica nam je trebala da se što prije okupimo i dogovorimo, a zaista se veselim što ćemo imati priliku uveličati slavlje u Dalmaciji i usrećiti djecu otvorenim treningom. Nadam se da nam kiša neće previše smetati.

>> Pogledajte kako se u Omišu pripremaju za hrvatsku reprezentaciju

Zlatko Dalić
1/14

Prvo je to okupljanje vatrenih nakon nešto više od dva mjeseca i utakmice u Mađarskoj gdje su neslavno poraženi rezultatom 2:1 u drugom kolu kvalifikacija za Euro 2020.

Popodnevni trening je teret

Trenutačno u skupini E drže tek četvrto mjesto, no imaju isti broj bodova (tri) kao i momčadi koje su ispred Hrvatske - Slovačka, Mađarska i Wales, protiv kojeg osmog lipnja na stadionu Gradski vrt u Osijeku igraju svoju treću utakmicu u kvalifikacijama.

– Utakmica s Walesom iznimno je bitna i zahtjevna i dolazi u nezgodnom terminu nakon završnice prvenstava kad su svi igrači umorni. Međutim, kako nama, tako i njima. Nemamo mnogo izbora zbog utakmice s Mađarskom, moramo pobijediti.

Još je u utorak potvrđena informacija da Ivan Rakitić neće doći na okupljanje u Splitu i utakmicu u Omišu, a zbog umora tijekom sezone u Barceloni u kojoj je opet igrao nevjerojatne 54 utakmice postavilo se pitanje hoće li prvotimac reprezentacije uopće biti spreman za utakmicu protiv Walesa. Izbornik Dalić je jučer razriješio sve sumnje.

– Donijeli smo zajedničku odluku da se neće pridružiti reprezentaciji tijekom cijele ove akcije, znači neće ga biti ni u utakmici s Walesom ni s Tunisom. Imao je puno problema s ozljedama i umorom. Koga nema, bez njega se mora, a nadam se da će s ostalima biti sve u redu.

Osim Rakitića, otpao je i Ante Rebić. Pri okupljanju u Splitu, napadača Eintrachta pregledala je liječnička služba reprezentacije i utvrđeno je kako zbog ozljede koljena ne bi bio spreman za Wales.

Više ne čekamo suparnike

Pozicija vatrenih na tablici bez obzira na broj bodova upućuje na oprez sa svakim protivnikom. To se pogotovo odnosi na Wales koji je, bez obzira na izostanak Aarona Ramseya, opasan protivnik.

– Igrači moraju shvatiti da smo viceprvaci svijeta i da nemamo pravo na kiks. Znam da je teško na kraju sezone fokusirati se kao lani na SP-u, ali moj je zadatak pripremiti ekipu. Više ne čekamo protivnike, favoriti smo i imamo posjed u nogama. Morat ćemo paziti na brze kontre i polukontre koje će prvenstveno voditi Bale.

Danas će se reprezentaciji pridružiti Luka Modrić, dok će se Mateo Kovačić i Dejan Lovren zbog nastupa u finalima europskih natjecanja vatrenima pridružiti u Opatiji uoči susreta s Walesom.

– Moramo se pripremiti bez obzira na probleme Walesa. Moramo gledati na sebe i u ovom razdoblju dobro analizirati protivnika.

>> A kako se u Omišu pripremaju za reprezentaciju pogledajte u videu

Komentara 3

DH
dalibor.hren
14:03 30.05.2019.

Nisu to znali niti u Madžarskoj! Ili je u pitanju IQ ili batina!

LU
Luka111
10:32 30.05.2019.

Tako je, ne smije se dogodit Mađarska!

BU
Bubalamala
09:52 31.05.2019.

Sad Daliću dolazi do izražaja tvoja kvaliteta kao trenera.Treba se dokazati dali zaslužuješ voditi jednu reprezentaciju kao što je Hrvatska.To ti je sada prilika da se dokažeš !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije