Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večeras četvrtfinale Eura

Martínez: Talijani će napasti od prve sekunde, sve znaju

Euro 2020 - Round of 16 - Belgium v Portugal
Foto: Alexander Hassenstein/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
02.07.2021.
u 14:33

Belgija danas od 21 sat na Allianz Arena igra protiv Italije, a u drugoj utakmici dana sastaju se Švicarska i Španjolska (18 sati).

Iako su s Eura ispali Njemačka, Francuska, Portugal... svi odreda nogometni velikani, ipak u prvoj utakmici četvrtine finala čeka nas finale prije finala. Prema Fifinu renkingu prva reprezentacija svijeta, Belgija, danas od 21 sat na Allianz Arena igra protiv Italije koja je sve iznenadila, igrači su puni samopouzdanja i marširaju prema naslovu.

Trenutačno je u seriji od 31 utakmice bez poraza. Postavili su tako Mancinijevi momci novi rekord jer pod vodstvom Vittorija Pozza 1939. imali su niz od 30 utakmica bez poraza. Pitanje je može li Belgija zaustaviti ovaj nalet. No, činjenica jest da je Italija izgubila samo dvije utakmice otkako je Mancini preuzeo dužnost izbornika u svibnju 2018. Posljednja momčad koja im je uzela sva tri boda bio je Portugal na utakmici Lige nacija u rujnu te godine.

Italija je momčad koja na ovom Euru ima najviše pokušaja prema golu, čak 87, druga je po broju zabijenih pogodaka (devet, prva je Španjolska s 11).

– Italija će napasti već od prve sekunde. Bit će vrlo strukturirani i dinamični. Svaki igrač zna svoju ulogu. Srećom, imali smo dovoljno dana da se pripremimo – rekao je trener Belgije Roberto Martínez.

U drugoj utakmici dana sastaju se Švicarska i Španjolska (18 sati). Prvi put u 67 godina (od SP-a 1954.), Švicarska je stigla do četvrtfinala velikog turnira, a njen kapetan Granit Xhaka kaže:

– Svi iz Švicarske mogu biti vrlo, vrlo ponosni. Možemo sanjati.

Video - Ćiro: 'Kovačić mi se zamjerio kao čovjek, ali kao igrač je pravi. Nikad ne bih vadio njega i Vlašića'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije