Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvenstvo Europe u Beogradu

Luka Pratljačić nokautom osigurao medalju, za finale s prijateljem Srbinom

21.04.2024.
u 20:51

Osječki superteškaš je u četvrtfinalu beogradskog EP-a udarcem u pleksus onesposobio Crnogorca Prašovića, boksača koji za sobom ima već 19 profesionalnih borbi

Hrvatska boksačka reprezentacija ovaj put se s Prvenstva Europe kući neće vratiti bez medalje. A odličje je u Beogradu osigurao najteži među njima, superteškaš Luka Pratljačić koji je u četvrtfinalnoj borbi nokautirao Crnogorca Dilana Prašovića. A kako se u boksu dijele dvije bronce snažni Osječanin je medalju osigurao no on će svakako pokušati učiniti ju još sjajnijom.

Zanimljivo je da je Prašović već debelo zakoračio u profesionalne vode, iza sebe ima čak 19 profesionalnih borbi, ali se za ovu priliku odlučio okušati u amaterski vodama i doživio potop.

Nakon što je prvu rundu dobio jednoglasno, Luka je na ulasku u drugu minutu druge runde dovršio posao izrazito snažnim udarcem u tijelo od kojeg se Prašović nije oporavio. Nakon što se sklupčao na podu, pokušao je crnogorski ustati ali u tome nije uspio i ringovni sudac je proglasio kraj borbe. A to je izazvalo vrlo čujnu reakciju na tribinama s kojih su Pratljačića glas o bodrili njegovi Osječani.

Inače, Pratljačić je vrijedan skalp skinuo i u osmini finala u kojem je nadjačao Azerbajdžanca Abdulajeva (2:3, 4:1, 5:0), brončanog sa Svjetskog prvenstva iz 2021. i srebrnog s prošlogodišnjih Europskih igara što mu je donijelo i olimpijsku vizu. Za Pratljačića je to bio slatki uzvrat za poraz od istog borca 2019. na Prvenstvu Europe do 22 godine. A priliku za novi uzvrat imat će u četvrtak kada ga u polufinalu čeka domaći superteškaš Dušan Veletić, inače njegov veliki prijatelj koji ga je nedavno u Italiji uskratio za olimpijsku vizu.

No, još jedan Slavonac bit će u prilici osvojiti medalju jer se za četvrtfinale izborio i Brođanin Gabrijel Veočić. Za poraz iz prošlosti, ali bliske, hrvatski poluteškaš osvetio se Španjolcu Gafurovu koji je za njega bio koban na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu kada mu je naletio na udarac i završio u nokautu. Ovaj put je borba otišla do sudačke odluke koja je pripala Veočiću koji će se u srijedu za polufinale boriti s Moldavcem Koščugaijem.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije