Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometni izbornik

Červar: Još sam u Metalurgu, ali rješavam stvari i nemojte me više pitati o tome

22.08.2017.
u 19:59

Razgovarao sam s Duvnjakom i rekao mi je: “Šefe, ne brinite se. Dolazim na pripreme - kaže Červar

Lino Červar, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, još je uvijek trener skopskog Metalurga. Kada je preuzeo mjesto izbornika, dogovor s HRS-om bio je da skopski klub vodi do kraja prošle sezone. Međutim, Lino je i dalje stanovnik Skoplja.

– Rješavam još neke stvari pa sam do daljnjega u Metalurgu. Ne ide sve preko noći, na brzinu. Uskoro će sve biti riješeno i nemojte me više pitati o tome jer nekog drugog komentara nemam – rekao je Lino.

U opasnom smo zaostatku

Očigledno mu to trenutačno nije baš omiljena tema. Radije će govoriti o netom završenom Svjetskom prvenstvu do 19 godina gdje je Hrvatska ostala bez medalje osvojivši četvrto mjesto.

– Mislim da smo imali kvalitetu za medalju. Sad, što bi bilo da je Halil Jaganjac bio zdrav, da nije igrao utakmice s ozljedom. Čini mi se da smo nespretno izveli posljednji napad u susretu za broncu. Kad imaš 15 sekundi do kraja i loptu za pobjedu, onda se ne smije dogoditi da je izgubiš. Opet, mislim da smo izgubili loptu uz prekršaj – rekao je Červar.

Zabrinjava li vas nešto drugo?

– Da, činjenica da opasno zaostajemo u mlađim kategorijama za Francuskom, Danskom i Španjolskom. Te tri zemlje osvajale su medalje na Svjetskom prvenstvu za juniore i kadete. U vrijeme kada sam prvi put bio izbornik naši klinci redovno su osvajali medalje, a sad nas nema nigdje. Moramo se dobro zamisliti zašto je to tako. Jer bez dobrih kadeta i juniora ne mogu biti dobri ni seniori – kaže Červar.

Ipak, jednog igrača izdvaja...

– Sviđa mi se kako je cijeli turnir u Gruziji odigrao Ivan Martinović. Igra na mjestu desnog vanjskog i od njega će biti dobar materijal – istaknuo je naš izbornik.

Kakva je situacija sa seniorima? Uskoro će listopadske pripreme na koje ćete pozvati igrače na koje računate za Europsko prvenstvo kojem smo domaćini u siječnju sljedeće godine.

– Razgovarao sam s Duvnjakom i rekao mi je: “Šefe, ne brinite se. Dolazim na pripreme.” Raduje me što Kopljar igra sve bolje i bolje za berlinske “lisice”. Bojim se da od Sliškovića neće biti ništa. Morat ću igrati s Duvnjakom na mjestu lijevog vanjskog, a s Cindrićem u sredini. Znam, igrat ćemo brže, ali opet, treba mi šuter – razmišlja Lino Červar.

Možda će Stipe Mandalinić biti u velikoj formi do Europskog prvenstva. Za sada je najbolji pojedinac zagrebaša na pripremnim turnirima. No izbornik je u PPD Zagrebu primijetio jedno novo lice – Valentina Ravnića, lijevo krilo.

– Odličan igrač. Imam osjećaj, kada skoči s krila, da jednostavno ne može promašiti. Čudili su se mnogi kada sam ga pozvao na pripreme, a ja ozbiljno razmišljam da bude unutar kadra koji će igrati na Europskom prvenstvu – istaknuo je Červar.

O Samsonenku sve najbolje

Nego, što će biti s Vardarom ako Skoplje napusti Rus Sergej Samsonenko, gazda kluba koji je uložio ogroman novac u aktualne osvajače Lige prvaka.

– O Samsonenku mogu reći samo najbolje. Napravio je dvije dvorane i hotel i to sigurno neće odnijeti u Rusiju. To će zauvijek ostati u Skoplju što je velika stvar. Nažalost, protivnik sam projekata koji kratko traju. Sjetite se rukometnog kluba Kopenhagen ili vaterpolskog kluba Primorje. Kada su otišli veliki financijeri, onda se klub jednostavno raspao. Bojim se da bi se nešto slično moglo dogoditi i nogometnom klubu Rijeka. Kod mene je uvijek važniji sustav rada nego vrtoglavi uspon nekog kluba zbog pojedinca koji u tom trenutku ima novac, a onda ga kasnije više nema – istaknuo je Červar.

Zanimljivo je da novu sezonu SEHA Gazprom lige otvara upravo protiv Vardara 2. rujna.

– Vardar je sigurno, sad kad više nema Veszprema, favorit broj jedan cijele lige, a ostali će se ravnopravno nadmetati za ulazak na Final-four. Žao mi je što smo ostali bez Obradovića koji je potpisao za poljsku Wislu – istaknuo je Červar koji je nedavno na turniru u Strugi s Metalurgom osvojio treće mjesto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije