Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA LUDNICA

Legenda Lakersa se riješila hrvatskog centra pa ga napali: Ti si idiot! Na kokainu si!

Ivica Zubac
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
09.02.2019.
u 09:07

Inače, Zupca je vijest zatekla za vrijeme turneje Lakersa po Istoku, i to u bostonskom hotelu u koji su sutradan doputovali Clippersi, njegova nova momčad s kojom je pak mogao nastaviti njihovu turneju po Istoku

Magicu Johnsonu, najpopularnijem Lakersu svih vremena, ovih je dana bolje da ne čita komentare na društvenim mrežama i ispod tekstova o tome kako je razmijenio talentiranog centra Ivicu Zupca za malo poznatog krilnog-centra Mikea Muscalu.

A to što su navijači Lakersa poručili genijalnom razigravaču, predsjedniku košarkaških operacija slavnog NBA kluba, to je nešto što nekoga s tako visokom razinom zaljubljenosti u sebe doista može deprimirati.

LeBron nije želio čekati

Ispod jednog teksta o tom “tradeu”, koji i veći dio NBA zajednice smatra promašenim za Lakerse, već u prvih sat vremena od objave bilo je 400-tinjak reakcija. A one su, izdvajamo neke, bile ovakve:

– Zubac je igrač velikog potencijala, a Magic je idiot – napisao je izvjesni DJ Skandalous.

– Ovo je glupa razmjena jer Zubac ima potencijal da bude nevjerojatan igrač – dodao je MaxamillianMusDad 1.

– Magic je “high”. On je na nečemu – ustvrdio je Scott Burgin.

– Ha-ha-ha.. Magic Johnson je na baltimorskom kokainu – bio je otrovan Joseph Coleman.

>> Pogledajte kako izgleda linđo na poluvremenu NBA utakmice

I dok mnogi tako napadaju Magica, ima i onih koji prizivaju otkaz i generalnom menadžeru Pelinki te treneru Waltonu. Na meti je i najbolji igrač momčadi LeBron James za kojeg neki tvrde da je sve ovo krenulo od njega kako bi Lakersi oslobodili nešto novca za dovođenje LeBronova prijatelja Carmela Anthonyja. Tako je izvjesni Billy G. Gruff ustvrdio:

– Zubac je vjerojatno dotaknuo LeToxic (ovdje se misli na LeBrona, op. a.) pa ga se riješio.

No poznavajući ovog mladog Čitlučanina, on se sigurno nije bavio dvorskim intrigama pa doista nije jasno zašto su se Lakersi odrekli igrača kojeg su prozvali hrvatskim Marcom Gasolom, a ne nekoga od starijih centara (McGee, Chandler).

Nama se čini da su Magic i LeBron postali nestrpljivi. LeBronu vrijeme ide, ušao je u 35., i on ne želi čekati, već želi pobjeđivati sada, onako kako su u noći sa četvrtka na petak u Bostonu pobijedili Celticse (129:128). No upitno je hoće li oni i s Carmelom biti konkurentni vodećim momčadima Zapada Golden Stateu, Denveru i Oklahomi.

– Ovaj “trade” unaprijedit će našu momčad jer ćemo sada Rondo, ja i drugi vanjski igrači imati više prostora – smatra LeBron.

Na koncu ima i onih fanova koji, poput Anthonyja Zhanga, ovako rezoniraju:

– Zu je dobar, ali on ovo ljeto postaje slobodan igrač i tražit će dobar ugovor, a Lakersi mu to ne bi mogli omogućiti jer će pokušati dovesti neko jače ime. I zato je ovo dobar potez za obje strane.

– Zubac je centar stare škole kakvih nije ostalo puno i nadam se da za ovim potezom nećemo žaliti – ističe pak Ghostgamingent.

I dok jedni ismijavaju Magica, drugi uzdižu člana uprave Clippersa Jerryja Westa (80). To je čovjek koji je kao klupski šef osvojio osam naslova NBA prvaka (šest s Lakersima i dva s Warriorsima) i čija statua stoji ispred Staples Centera. West je legendarni bek Lakersa iz 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća po čijoj je silueti napravljen aktualni NBA logotip i on je u nestrpljenju Lakersa vidio priliku da u svoje Clipperse dovede igrača (Zubac) koji bi mogao biti stožerni NBA centar cijelo desetljeće.

Ostat će u istoj dvorani

Što se pak Zupca tiče, njega nemamo razloga žaliti jer ostao je na istom ugovoru (1,54 milijuna USD), u istom gradu, a igrat će više, i to u istoj dvorani. Uostalom, onog trena kada ste potpisali ugovor s NBA klubom, na “trade” morate biti spremni 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Inače, Zubca je vijest zatekla za vrijeme turneje Lakersa po Istoku, i to u bostonskom hotelu u koji su sutradan doputovali Clippersi, njegova nova momčad s kojom je pak mogao nastaviti njihovu turneju po Istoku. 

>> Pogledajte nastuš hrvatske klape na NBA parketu

Komentara 11

AU
austrougarskigeneral
09:37 09.02.2019.

lakersi doveli anthonya da im uspori igru

DU
Deleted user
12:32 09.02.2019.

Čovječe koliko naših mladića igra u Nba

DM
drazen.muhvic
10:52 09.02.2019.

Ne kužim uopće čemu na našim portalima i u našim tiskovinama ne prestaje kmečanje zbog te razmjene igrača? Svaka franšiza radi onako kako misli da je za nju najbolje. Kod njih je najbitniji novac i pobjede. Ako za to treba nešto maknuti, oni će to i učiniti. Glede Zubca, jedina je istina da je on centar "stare škole" (kao i Žižić uostalom), a to u NBA sve teže prolazi. Zašto nisu trejdali Chandlera i McGeea? Pa za bilo koga od njih ne bi dobili čak ni Muscalu (koji je uzgred dobar pričuvni igrač, sa dobrim vanjskim šutom, čime može otvarati reket za lakše prodore vanjskim igračima), a uostalom i njima istječu ugovori, a obrambeno su bolji od Zupca. Napadački im nisu bitni jer imaju LBJ-a, Kuzmu, Ingrama, a možda dovedu i Anthonya. Znači treba im samo netko tko će u obrani skupljati skokove i blokade. Na ljeto ionako planiraju dovesti nekoga od vrhunskih (Davis, Durant ili tako nešto).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije