Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORAN JURIĆ

Legenda Dinama i bivši vatreni: Arkan je uvijek bio korektan, često smo bili u društvu

Mostar: Goran Jurić, bivši hrvatski nogometni reprezentativac
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
1/4
11.04.2023.
u 21:50

- Bio je tu uz nas. Često smo bili s njim u društvu, često je dolazio u svlačionicu. Sve je bilo korektno - rekao je Jurić.

Goran Jurić, nekadašnji defenzivac Crvene zvezde, Dinama i hrvatske reprezentacije, imao je zanimljiv nogometni put. Bio je sa Zvezdom na Maksimiru protiv Dinama u nikad odigranoj utakmici, a igrao je i za Hrvatsku na Marakani u prvoj utakmici protiv Jugoslavije nakon rata kada je nestalo struje. Uz to, igrao je za Croatiju kada je s 5:0 razbila Partizan.

U razgovoru za Glas Srpske osvrnuo se na odnos s pokojnim raznim zločincem Arkanom.

- Bio je tu uz nas. Često smo bili s njim u društvu, često je dolazio u svlačionicu. Sve je bilo korektno - rekao je Jurić.

Prokomentirao je i pobjedu Croatije nad Partizanom.

- U Beogradu smo odigrali puno bolje nego u Zagrebu, iako smo ih dobili 5:0. Pred revanš na “JNA” u naš hotel je došlo 200 “delija” da nas bodre. Bio nam je to prvi put tamo nakon rata i te frke i nije nam bilo svejedno. Međutim, oni su došli i rekli nam: “Deri!”. Da vam kažem, najviše sam volio pobijediti Partizan. Mislim da sam izgubio samo jednu utakmicu protiv njih u dresu Zvezde.

Za Hrvatsku je odigrao 16 utakmica, a vodio ga je nezaboravni Ćiro Blažević.

- Nemam više riječi koje nisam rekao o njemu. Dao Bog da se rodi netko takav. Bio je fenomen u svemu. Mogao bi čak i voditi državu. Bio je pedagog, fakin, kriminalac, učitelj, otac, majka, prijatelj... Sve! Gledajte, dobio sam poziv u hrvatsku reprezentaciju s 34 godine. Došli smo u Ukrajinu. Doma smo ih pobijedili 2:0, pun stadion, u Kijevu kaos. S Ćirom, kad je sastanak, uvijek održava tenziju. Moraš biti kao vuk. Nije da on išta govori, a ja znam da ću igrati. Kažem: "Šefe!"; kada će reći: "Reci, sine, što je?" Rekao sam: "Bolan, je*** ćemo im mater" Onda je na trenutak pomislio da me pošalje pješke kući u Hrvatsku, ali shvatio je poantu i nastao je opći smijeh - rekao je Jurić i dodao:

– Ili jednu večer kad smo došli na okupljanje, otišli smo u “Intercontinental”, pustio nas je da izađemo do ponoći. Došli su svi igrači sa strane, Italija, Francuska, Njemačka i svi smo bili kao pušteni s lanca. Organizirali smo tulum u klubu i ostali do tri, četiri ujutro. Ćiro je provirio odnekud i vidio da je kod nas sve golo, mi, žene koje su bile s nama. Nikome A nije rekao. Jedino Robert Jarni nije izašao. Došla mu je obitelj i Ćiri mu je je*** mater što nije izašao.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
22:41 11.04.2023.

Arkan je uvijek bio korektan. A napose korektno je svoje žrtve klao, a nakon toga silovao.

DU
Deleted user
23:26 11.04.2023.

Čemu ovo?

BA
barbaizamerike
02:10 12.04.2023.

mi smo uvjek sumnjali da ga Beograd drzi na vezi a po izjavama izgleda da smo bili u pravu jer pohvali Arkana a prosto po Ukrajini jeli mozda nostalgicar ili mu je tata mozda bio milicioner ili je mozda ozenioo sestru od milicionera?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije