Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Postao hit

Kovač je dosegnuo zvijezde, evo zašto ga ugledni list uspoređuje s Guardiolom i Simeoneom

Niko Kovač
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
1/5
08.02.2017.
u 08:45

– Kovač je vođa, koji izvlači maksimum iz svoje momčadi. Probudio je uspavanog diva Eintrachta – naglasio je Ottmar Hitzfeld.

Sjajni rezultati Nike Kovača i njegova Entrachta u Bundesligi ne prolaze nezapaženo u Europi. Priču o hrvatskom stručnjaku objavio je i ugledni France Football istaknuvši senzacionalno treće mjesto koje, ako tako ostane do kraja sezone, klub iz Frankfurta vodi u Ligu prvaka.

– Kad su prije deset mjeseci čelnici Eintrachta doveli Kovača imali su 'dobar osjećaj' jer je u malo vremena napravio čudo s njihovom momčadi koja je bila u rasulu i prijetilo joj je ispadanje u niži rang. A sada sanja Ligu prvaka! – pišu Francuzi i dodaju:

– Potpuno je promijenio momčad dovevši devet stranaca za malen novac – 2,6 milijuna eura. Zbog toga su mu predviđali potop ove sezone, no on je inspiriran idejama bivših trenera Ottmara Hitzfelda, Giovannija Trapattonija i Christophea Dauma razbio te prognoze. 

Naglasili su i kako je Kovač radoholičar koji rad zasniva na studioznosti te da s lakoćom podiže razinu igre svojih igrača. Francuzi su prenijeli i Hitzfeldove pohvale na njegov račun:

– Kovač je vođa, koji izvlači maksimum iz svoje momčadi. Probudio je uspavanog diva Eintrachta – naglasio je Švicarac, a bivšeg kapetana hrvatske reprezentacije pohvalio je i njegov nekadašnji suigrač u Bayernu – Thomas Linke:

– Uspješan je jer je već tijekom igračke karijere znao da želi biti trener. Imao je tu crtu. Ne čude me uspjesi jer je rođeni lider i veliki profesionalac. A bio je i kapetan Hrvatske.

France Football Kovača je čak usporedio s Pepom Guardiolom i Diegom Simeoneom zbog kreativnosti i angažmana tijekom utakmice te je objavio djelić njegovih razmišljanja i filozofije:

– Igračima redovito zadajem da prate utakmice velikih europskih liga kako bi uočili korisne poteze igrača koji igraju na njihovim pozicijama. Najvažnije mi je da su željni učenja i da ne izigravaju zvijezde. U tom slučaju mogli bismo daleko dogurati – kazao je Kovač.

>>Kovač s Eintrachtom upisao novu pobjedu, zabio Ante Rebić

>>Niko Kovač – hit Bundeslige: Znam kome moram zahvaliti!

Rezultati by SofaScore

Komentara 18

OL
olrajt
11:24 08.02.2017.

Da,da:Bio je naš izbornik i lijevi mediji i portali razapinjali su ga !Sad ga hvale!Licemjeri.A onda smo svi znali ,osim naravno ljevičara, da je izvrstan trener!

UI
u-inat
09:32 08.02.2017.

Usporedbe sa Simeoneom manje-više ok, iako bi trebalo proći malo više vremena kvalitetnog rada i rezultata za pravu usporedbu. Sa Guardiolom usporedbe potpuno deplasirane. Guardiola nikada nije trenirao uvjetno rečeno " male klubove ", niti hoće, jer bi s njima ispao iz lige.

SA
samograd
10:03 08.02.2017.

Sad je Kovač dosegnuo zvijezde , treba samo malo prolistati što su mediji pisali o Kovaču prije nego su ga smijenili . Blaćenje ,bacanje po blatu,pozivanje na linč kao što se radilo Babiću prije koji dan . Kako kaže Tihomir Dujmović " mediji ,prokleti hrvatski mediji"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije