Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I BIVŠA PREDSJEDNICA NAVIJA

Kolinda ekskluzivno iz Katara: I kad sam uvjerena u pobjedu Hrvatske, dosta sam nervozna

Foto: iz Dohe: Tomislav Dasović
1/30
27.11.2022.
u 11:42

Hrvatska nogometna reprezentacija danas će odigrati iznimno važnu utakmicu, u drugom kolu Svjetskog prvenstva u Kataru očekuje nas Kanada. Vatreni su u prvom kolu odigrali 0:0 protiv Maroka pa se u ovom susretu pobjeda nameće kao imperativ.

Naši nogometaši u odličnom su raspoloženju, vjeruju u sebe, a imat će i veliku potporu naših navijača. Naime, ovdje u Dohi puno je prepoznatljivih "kockastih" dresova, pjesma se ori od ranoga jutra, a među našim navijačima susreli smo i Kolindu Grabar-Kitarović.

Bivša predsjednica RH poznata je po tome da voli sport, da podržava naše klubove i reprezentacije, pa stoga ni ne čudi da je stigla u Dohu pružiti podršku Zlatku Daliću i njegovim izabranicima.

U razgovoru za Večernji list Kolinda Grabar-Kitarović otkrila nam je svoja razmišljanja uoči današnjeg susreta...

- Pozdrav svim gledateljima i čitateljima Večernjeg lista. Sinoć sam došla u Dohu, prilično umorna, ali sad se moram spremiti za večerašnju utakmicu. Nemam neke posebne osjećaje vezane uz utakmicu. Mislim da će susret biti prilično nervozna.

Znači li to da ne vjerujete u naše?

- Naši sigurno mogu bolje nego u prvoj utakmici. Ja sam uvijek nervozna pred sportske nastupe, čak i kad sam uvjerena u pobjedu.

Foto: iz Dohe: Tomislav Dasović

Ostajete li u Dohi do kraja?

- Ostajem do 2. prosinca jer imam obaveza u Europi, ali ću se vraćati po potrebi kad naši prođu dalje, a svakako dolazim na polufinale i finale. Iako sam došla na poziv katarske države, ovdje sam privatno, troškovi su privatni, ali odradit ću neke poslove za MOO. Kao bivša predsjednica imam obvezu razgovarati i s domaćinima. Sjedit ću u loži jer je prva utakmica, a sljedeću utakmicu sjedit ću s navijačima

Kakvo je vaše mišljenje o Kataru kao domaćinu, bilo je već nekih kontroverzi.

- Ovo je, prije svega, sportski događaj. Predsjednica sam za izbore novih domaćina olimpijskih igara, a Katar se kvalificirao za jedno domaćinstvo, pa to ne mogu komentirati.

27.11.2022., Doha, Katar - Navijaci Hrvatske razvili su zastavu dugacku 200m na plazi ispred hotela Hilton Doha kako bi dali podrsku reprezentaciji pred utakmicu drugog kola SP u Qataru protiv Kanade. Izbornik Zlatko Dalic, predsjednik saveza Marijan Kustic, Dejan Lovren i Borna Barisic spustili su se pozdraviti okupljene navijace. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Što bi po vama bio uspjeh Hrvatske na SP-u u Kataru?

- Ja sam po prirodi optimist i vjerujem da se može sve postići kad se potrudite. Jasno, ima tu i drugih faktora poput sreće, ali ja vjerujem da ćemo proći dalje. Ali isto tako, ako se to i ne dogodi, ne trebamo odmah drvljem i kamenjem. Naši nogometaši uvijek daju sve od sebe i žele sve najbolje.

Jeste li se čuli s nekime iz HNS-a ili reprezentacije?

- Nisam se još čula s izbornikom Dalićem i predsjednikom HNS-a Kustića, tek sam stigla danas i ujutro sam bila jako umorna. Moram nešto pojesti i spremiti se za utakmicu, zaključila je Kolinda Grabar Kitarović.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


>> VIDEO: Navijači stigli pod prozor Vatrenima, pridružio im se Dalić i poručio: 'Dat ćemo sve od sebe!'

Komentara 80

DU
Deleted user
12:06 27.11.2022.

remarga: -Petarstijena-HR: bjednici sto niste isli u skolu nego ljenjcarite i omalovazavate ono sto nam verdi vise od zlata ali bas u cijelom svjetu !! ubij te se jer nitko od vas nema koristi a ako ne odlucite i uu Vrapce na Psihijatriju tamo vam je sef Milanovic pa vam mozda pomogne:-(

AL
alzamalo
12:19 27.11.2022.

Lipota nasa , da nisi dovela onog majmuna jos bi bila predsjednica ..

KO
koraknaprijed
13:19 27.11.2022.

Kraljica svih Hrvata,rekao sam HRVATA!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije