Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasistička ideologija?

Klub iz KHL-a Ruse 'pozdravio' svastikom?

svastika
Foto: Printscreen Youtube
21.11.2013.
u 21:15

Iz Dinama su poručili da simbol ima "puno imena, ali da to nije svastika", dok iz vodstva lige poručuju da će pregledati sporni materijal i provjeriti o čemu se radi.

KHL istražuje slučaj Dinama iz Rige zbog sumnje da je uoči utakmice s ruskom Jugrom na ceremoniji otvaranja pokazana svastika. Dogodilo se to u ponedjeljak kada su članovi latvijskih oružanih snaga tijekom svečanosti na ledu vrpcama prikazali simbol koji podsjeća na onaj iz zloglasnog nacističkog režima, piše Sport.ru.

Ceremonija se održala povodom obljetnice latvijske neovisnosti nakon Prvog svjetskog rata. Inače, svastika (ugunskrusts) tradicionalni je latvijski motiv, kao primjerice i u hinduizmu, ali se izbjegava koristiti otkako su je nacisti duboko kompromitirali tijekom Drugog svjetskog rata. Problematično je i što je sporni simbol prikazan ruskom klubu budući da su Rusi s Hitlerovom Njemačkom na istočnom frontu vodili krvavu borbu.

Iz Dinama su poručili da simbol ima "puno imena, ali da to nije svastika", dok iz vodstva lige poručuju da će pregledati sporni materijal i provjeriti o čemu se radi. Inače, 2006. na samitu NATO-a u Latviji su domaćini željeli podijeliti poklone na kojima su bili sporni simboli, ali su zamoljeni da to ne naprave.

Ključne riječi

Komentara 2

JA
JackRussell
12:49 22.11.2013.

Joj ma nije to svastika, to je "odraz ljubavi prema narodu i domovini"....

KS
Ksenoks
10:44 22.11.2013.

Joj, joj, ako to vidi Jovanović!...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije