Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obostrana želja

Kineska reprezentacija možda već iduće sezone u Regionalnoj ligi!

Vaterpolo
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
04.12.2018.
u 19:10

Tijekom možebitnog natjecanja u Regionalnoj ligi kineski vaterpolisti boravili bi i trenirali najvjerojatnije u nekoj hrvatskoj destinaciji

Posredovanjem Hrvatskog olimpijskog odbora u prostorijama nacionalne olimpijske udruge sastali su se predstavnici Hrvatskog vaterpolskog saveza i istovrsne kineske vaterpolske udruge.

Hrvatsku stranu predvodio je predsjednik HVS-a Mladen Drnasin u društvu izvršnog direktora Perice Bukića i glavnog tajnika Renata Živkovića, dok su s kineske strane sastanku nazočili direktor tamošnje nacionalne vaterpolske udruge Lei Ming i direktor vaterpolskog odjela u središnjem tijelu kineskog sporta Zhao Qi, te izbornik kineske vaterpolske reprezentacije Crnogorac Petar Porobić.

Ideja koja je povezala dvije strane odnosi se na mogućnost sudjelovanja kineske vaterpolske reprezentacije u klupskom statusu u Regionalnoj ligi, kako bi njihovi igrači skupljali iskustvo uz ponajbolje vaterpoliste današnjice.

U svjetlu sve jače gospodarske suradnje Hrvatske i Kine te mogućnostima proširenja suradnje i na sportskom planu, potporu toj ideji dao je čelnik HOO-a Zlatko Mateša, a s njim se načelno složio i predsjednik HVS-a Mladen Drnasin. No, kako je izjavio Drnasin, treba vidjeti i što mi dobivamo s time, te kako će na to reagirati savezi iz ostalih država s klupskim predstavnicima u Regionalnoj ligi.

Kineski izbornik Petar Porobić istaknuo je da je tu HVS najvažniji i da se sa srpskim i crnogorskim vaterpolskim savezima lakše dogovoriti nakon što se izjasne naši vaterpolski dužnosnici. Tijekom možebitnog natjecanja u Regionalnoj ligi kineski vaterpolisti boravili bi i trenirali najvjerojatnije u nekoj hrvatskoj destinaciji (spominjani su Zadar i Makarska), a pokriće bi potražili u sponzorstvu kineskih tvrtki.

Porobić je izrazio žaljenje što se ideja nije realizirala već za ovu sezonu, a uvjeren da će u idućoj kineski vaterpolisti zaigrati na ovim prostorima u najjačoj klupskoj konkurenciji svijeta. Do ostvarenja tog cilja još puno toga treba definirati, ali činjenica je da postoji obostrana dobra volja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije