Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPLET

Kalkulacije: Što ovaj remi znači Dinamu i kako može proći skupinu?

Dinamo - Šahtar
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/10
06.11.2019.
u 23:06

Do kraja su ostala još dva kola, ali Šahtar je u boljoj poziciji jer se gledaju međusobni susreti. U Harkivu je bilo 2:2, a na Maksimiru 3:3 pa su Ukrajinci u prednosti.

Dinamo je večeras nakon nevjerojatne završnice odigrao 3:3 sa Šahtarom, dok su Atalanta i Manchester City odigrali 1:1. Situacija u skupini C Lige prvaka nije najbolja za Dinamo - Manchester City ima 10 bodova, Dinamo i Šahtar po pet, a Atalanta je na jednom bodu.

Do kraja su ostala još dva kola, ali Šahtar je u boljoj poziciji jer se gledaju međusobni susreti. U Harkivu je bilo 2:2, a na Maksimiru 3:3 pa su Ukrajinci u prednosti. Osim toga, Šahtaru ide na ruku što u posljednjem kolu kod kuće igra protiv Atalante.

Modri sada moraju ići na pobjedu protiv Atalante i onda u posljednjem kolu pokušaju iznenaditi City koji bi ranije mogao riješiti pitanje prvog mjesta pa na Maksimiru igrati u šarenom sastavu. Sigurno je samo da će se neizvjesnost trajati do posljednjeg kola.

U svakom slučaju, ako se dogodi da Dinamo ne prođe skupinu, ima dobre izglede biti trećeplasirana momčad što znači proljeće u Europskoj ligi. Za to mu je dovoljan remi s Atalantom idućem kolu. Bila bi to druga godina zaredom da modri prezimljavaju u Europi.

Raspored do kraja skupine

5. kolo, utorak, 26. studenoga

Atalanta - Dinamo (21 sat) 
Manchester City - Šahtar (21 sat)

6. kolo, srijeda, 11. prosinca

Dinamo - Manchester City (18.55 sati) 
Šahtar - Atalanta (18.55 sati)

>> Pogledajte što su igrači Dinama rekli nakon remija sa Šahtarom

>> Pogledajte i što je rekao Darijo Srna

 

Ključne riječi

Komentara 69

Avatar toxic alien
toxic alien
00:41 07.11.2019.

Gledao sam prijenos na HRT2, razumijem to sto su komentatori navijali za Dinamo, ali nije mi se svidjelo ono "gotovo je" poslije Dinamovog treceg gola. Imao sam neki cudan osjecaj... i nazalost, moje slutnje su se obistinile. Objektivno, Dinamo ih je trebao pobijediti u obje utakmice, a nije ni u jednoj! Za ne povjerovati! Ali sto je tu je, Dinamo je jos uvijek gospodar svoje sudbine. Dinamo moze pobijediti Atalantu i u gostima, iako oni nisu ni iz daleka tako losi kao sto to njihovi dosadasnji rezultati pokazuju. Odigrali su nerijeseno sa M. City-jem, oni mogu pomrsiti racune i Shakhtaru na njihovom terenu... A i Dinamo moze "otkinuti" bod Manchester City-ju, pa zasto ne i pobijediti ih?! Nadam se da je to jasno i Bjelici i igracima. Nisu ni oni "vanzemaljci". Sve u svemu, ova grupa je jos uvijek jako "otvorena". Uvijek optimist, vjerujem da Dinamo moze do tog "proljeca" u Ligi prvaka... ako ni zbog ceg drugog, onda zato sto su to dosadasnjim igrama ipak zasluzili!

VE
vecernji55
23:45 06.11.2019.

Obrana danas kriminalna. Kad vodis 3:1 u devedesetoj minuti i prospes to u 5 minuta, nije ti sudac kriv. I da, bio je penal. Ovakvu glupost moze napraviti samo Dinamo. I sad umjesto da slavimo prolazak grupe, na kraju cemo opet biti zadnji u grupi. P.S. Bjelica je opet vrhunski vodio utakmicu, a krivci za poraz su iskljucivo igraci.

TO
Tonito
23:54 06.11.2019.

Sudac nas je zje jos u prvom poluvremu za penal, na Ademiju, da je sudil niko mu ne bi niš rekao, a kad gledaš s druge strane ,samo smo si krivi. Imas par min do kraja 3:1 , i umjesto da dobiješ još tri žuta , ispucavaš loptu ,, mi q . Na kraju ko najviše gubi mi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije