Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAKTIZIRANJE ILI?

Jesu li Španjolci namjerno izgubili od Japanaca u strahu od Hrvata i ostalih ekipa? Evo što kaže izbornik Enrique

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Japan v Spain
Foto: Dylan Martinez/REUTERS
1/7
02.12.2022.
u 13:01

Sve je popratila i najpoznatija nogometna stranica na svijetu - 433 koja je objavila video iz španjolske svlačionice na kojem su dobro raspoloženi igrači.

Španjolska se sinoć pobrinula za iznenađenje na Svjetskom prvenstvu iznenađujuže izgubivši od Japana (2:1) koji je time izborio plasman u osminu finala s prve pozicije u skupini E, a Španjolci s manje zahtjevne druge. No, je li to to zaista bilo iznenađenje i za Luisa Enriquea? Naime, odmah nakon utakmice pojavile su se teorije da je Furija namjerno pustila Japanu ne bi li tako potencijalno izbjegla Brazil i Argentinu u eliminacijskoj fazi.

O svemu se oglasio i izbornik Enrique:

- Izgubili smo kontrolu na pet minuta, čak smo počeli paničariti. Da je Japan trebao zabiti još dva gola, sigurno bi ih i zabio. Prolazili su nas kao mlazni avioni...- bila je prva reakcija španjolskog izbornika.


>> VIDEO: Specijalna emisija: Jedna stvar neće nam prolaziti dalje, gubili smo lopte koje nismo smjeli


Ipak, Enrique je pokušao demantirati glasine o taktiziranju:

- Ako sa strane stavim tih pet minuta mogu biti zadovoljan našom igrom. Ostalo vrijeme smo kontrolirali susret i bili smo dobri. Nakon primljenih golova smo željeli preokret. Željeli smo tu pobjedu, htjeli smo biti prvi u skupini, ali nismo uspjeli. Iskreno, živcira me što nismo prvi u skupini. Svaka čast Japancima, zasluženo su na vrhu ove skupine - dodao je pa zaključio:

- Kad su dobili što su htjeli, Japanci su se odlučili zatvoriti, a mi smo to pokušali riješiti najbolje što smo mogli. Ovo nam mora služiti kao upozorenje. Prošli smo u osminu finala, ali nemamo razloga za slavlje - zaključio je španjolski izbornik.

Jesu li Španjolci namjerno izgubili?

Sve je popratila i najpoznatija nogometna stranica na svijetu - 433 koja je objavila video iz španjolske svlačionice na kojem su dobro raspoloženi igrači.

@433 Luis Enrique’s masterclass 😂 @laporte #football #futbol #worldcup #spain #germany #fyp ♬ sonido original - Status Lyrics

Stisni + i za još sadržaja zaprati i Večernji na TikToku


- Kada izbjegneš Argentinu i Brazil. Škola Luisa Enriquea - napisali su u opisu pridruživši se tako teoriji o namjernom porazu.

Bio poraz namjeran ili ne Španjolce u nastavku čekaju Marokanci s kojima u utorak od 16 sati igraju za četvrtfinale.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista

 


Komentara 9

Avatar Besna Mirela
Besna Mirela
12:34 02.12.2022.

Nadam se da će ih Maroko natamburati......

FR
freeshooter
14:07 02.12.2022.

...jesu, u kalkulacijama Enriqa, ali nije računao da karma zna biti jako zahebana, jer nije da ih Maroko nemože dobiti... no bježao je od nas, podvjesno je imao strah od Hrvata... a jučer mu još Olmo psuje na hrvatskom kada je promašio, Hrvat i po...

Avatar vila velebita
vila velebita
12:56 02.12.2022.

Jesu li Njemci namjerno izgubili od Japanaca u prvom kolu??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije