Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI UTAKMICE

Japanci optimistično najavljuju: Tek je počelo, Hrvatska je velika šansa za četvrtfinale!

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group E - Japan v Spain
Foto: JENNIFER LORENZINI/REUTERS
1/6
04.12.2022.
u 17:47

Utakmica se igra u ponedjeljak, s početkom u 16 sati, a Japanci ne namjeravaju stati na pobjedama u skupini protiv Njemačke i Španjolske.

 Osvajanjem prvog mjesta u skupini ispred Španjolske i Njemačke, Japan je već ispisao jednu od većih senzacija na Svjetskom prvenstvu u Katru, no japanski strateg Hajime Moriyasu ne želi na tome stati.

Moriyasu smatra kako je prolazak "skupine smrti" dao igračima dodatno samopouzdanje da se mogu suprotstaviti i pobijediti najbolje u Europi. Bit će to četvrti japanski pokušaj ulaska u četvrtfinala, do sada nikada nisu prošli prvu rundu nokaut faze.

Japan je protiv Španjolske i Njemačke prepustio inicijativu suparniku, a potom preko brzih kontri tražio svoju priliku. Japanski izbornik nije želio otkriti hoće li i protiv "Vatrenih" zadržati prokušanu formulu. Međutim, morat će napraviti barem jednu promjenu u obrani nakon što je Ko Itakura dobio drugi žuti karton protiv Španjolske.

- Hrvatska je odlična, ali i mi imamo sjajnu momčad, rekao je japanski nogometni reprezentativac Daichi Kamada uoči dvoboja osmine finala Japana i Hrvatske na svjetskom prvenstvu.

Utakmica se igra u ponedjeljak, s početkom u 16 sati, a Japanci ne namjeravaju stati na pobjedama protiv Njemačke i Španjolske.

- U jako teškoj skupini, koju su mnogi nazvali skupinom smrti, mi smo osvojili prvo mjesto. To nešto govori. Igramo protiv Hrvatske koja ima odlične igrače i odlična su momčad, ali i mi smo sjajni. Mislim da imamo veliku priliku za proboj u četvrtfinale. Moramo se još jednom svi zajedno boriti kao jedan i pozitivan bi rezultat tada mogao doći, najavio je Kamada.

S njim se slaže suigrač Takuma Asano, koji je postigao pobjednički pogodak protiv Njemačke (2-1).

- Nekako osjećam da tek sada počinje prvenstvo. Mi još uvijek nismo ispunili naš cilj. Nikada Japan nije igrao u četvrtfinalu svjetskog prvenstva i želimo to promijeniti. Siguran sam da ćemo protiv Hrvatske odigrati najbolje što znamo i možemo. Od nas se može očekivati maksimum, rekao je Asano.

Video - Zlatko Dalić ispričao kome je slao poruke u tri ujutro: 'Žao mi je što je tako završilo'.

Komentara 15

Avatar urok_eye
urok_eye
18:07 04.12.2022.

Takvi su nam najdraži. Umišljeni i bahati.

DU
Deleted user
18:51 04.12.2022.

Hrvatska im šansa? I tak, bez imalo respekta. Da ne prođete kao Kanada.

T2
Tomo_20
18:58 04.12.2022.

Sanjati je uvjek dobro japanci ali ipak ce biti Sushi na kraju od vas!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije