Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENI NA PLAVE SAMURAJE

Japan smo pobijedili samo jednom u tri utakmice, a promašeni penal Srne motiv je za novo slavlje

ARHIVA - Sofija: Kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj, Bugarska - Hrvatska
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
05.12.2022.
u 08:40

Jedini trobod protiv Japanaca donio nam je Davor Šukor, koji im je zabio na Svjetskom prvenstvu 1998., kada je Hrvatska uzela broncu. U sjećanju je i 2006., jer Cico Kranjčar i ekipa zbog nerealiziranog kaznenog udarca nisu prošli skupinu.

Nogometne reprezentacije Hrvatske i Japana do sada su tri puta odmjerile snage i omjer je izjednačen. Svaka reprezentacija uoči susreta osmine finala na Svjetskom prvenstvu u Kataru ima po pobjedu, uz po jedan neodlučeni ishod. I gol razlika u susretima Hrvatske i Japana izjednačena je (6:6).

Japan i Hrvatska prvi su put jedan protiv drugoga igrali u lipnju 1997. na Kirin kupu u Tokiju, a Japan je pobijedio 4:3. Domaćin je poveo 3:0, a strijelci su bili Hirano (35.) i Miura (50., 53.). Hrvatska je smanjila s dva Asanovićeva gola (77., 85. – 11 m), no Morishima je u 89. povećao na 4:2. Konačan rezultat postavio je Vlaović u posljednjim trenucima susreta.

Iduća dva ogleda Hrvatske i Japana održana su na Svjetskim prvenstvima 1998. u Francuskoj te 2006. u Njemačkoj, a oba susreta igrana su u natjecanju po skupinama. Vatreni su 20. lipnja 1998. u Nantesu slavili 1:0, a odlučujući pogodak zabio je Davor Šuker u 78. minuti.

14.06.1998., Stade Felix Bollaert, lens, Francuska - Svjetsko nogometno prvenstvo, skupina H, Jamajka - Hrvatska. davor Suker."nPhoto: Robert Belosevic/PIXSELL"n
Foto: Robert Belosevic/PIXSELL

Posljednji hrvatsko-japanski okršaj dogodio se 18. lipnja 2006. u Nürnbergu, u susretu 2. kola F skupine. Hrvatska, koju je tada vodio Cico Kranjčar, dominirala je u cijeloj utakmici, ali nije uspjela probiti japanski zid. U 21. minuti Darijo Srna promašio je jedanaesterac, a završilo je 0:0. Hrvatska je potom remizirala s Australijom (2:2) te ispala, baš kao i Japan kojem je to bio jedini bod u skupini.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista


Komentara 2

BE
Beyonder
09:08 05.12.2022.

Zamislite da se toliko energije, volje i odlučnosti iskoristi za rješavanje Hrvatskih problema koliko se ulaže u te utakmice, gdje bi nam bio kraj??

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
09:27 05.12.2022.

Kada netko pobijedi Nijemce i Španjolce ne može se govoriti o slučajnosti. Oni mogu iznenaditi svakoga, ali vjerujem da će to ostati za neku drugu priliku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije