Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORAZ OD FRANCUSKE

Izbornik Horvat realan nakon poraza: Ne možeš promašiti toliko kontri protiv takvog protivnika

Szeged: EHF Europsko prvenstvo, Hrvatska - Francuska
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
13.01.2022.
u 22:24

- Najsvjetlija stvar bili su naši navijači i pozivam ih na utakmicu protiv Srbije. Ovi dečki zaslužuju podršku, a bit će bolji i bolji iz utakmice u utakmicu.

Otvaranje Europskog rukometnog prvenstva bilo je očekivano teško i olimpijski prvaci Francuzi pobijedili su 27:22, ali ne toliko lako kako se možda činilo nakon prvih 15 minuta. Dakle, oslabljena Hrvatska ima još dosta prostora za napredak, posebno kad se vrate najbolji igrači.

Nažalost, ključan trenutak zbio se kod minus dva na sredini drugog dijela. Dosuđena dva isključenja, potom crveni i plavi karton Mandiću...

- Uspjeli smo se vratiti u rezultatsku neizvjesnot i ponovno su se odvojili, nismo se uspjeli vratiti. Ključna stvar je da smo ih previše respektirali u početku. I protiv takve momčadi ne možeš promašiti toliko kontri - kazao je izbornik Hrvoje Horvat za RTL i nastavio:

- Osjetio se respekt, kažem. Drago mi je da se nismo predali i da smo vjerovali u sebe do samog kraja.

Što je bilo dobro, što je Hrvatska dobila i može prenijeti u iduću?

- Kad je obrana gusta i agresivna, teško nam zabijaju golove. Nedostaje nam nešto iskustva i griješimo u napadu, ali moramo raditi na defenzivi. Sve to će nam trebati protiv Srbije i znali smo unaprijed da je ta utakmica ključna. Moramo analizirati greške i popraviti ih.

13.01.2022., Pick Arena, Szeged, Madjarska - EHF Europsko prvenstvo, skupina C, 1. kolo,Hrvatska - Francuska. Ivan Pesic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ključna utakmica bit će ona protiv Srbije. Kako se vratiti nakon ovakvog poraza?

- Sigurno da je ovo balon koji se ispuhao, ali na nama je to ostaviti iza sebe, napraviti pripremu i biti spreman za Srbiju.

Pokušao je u drugom dijelu kod minute odmora smiriti igrače. Što im planira reći u svlačionici?

- Ne treba sad pričati, treba se odmoriti i analizirati utakmicu.

Srbija?

- Svi smo donijeli probleme na ovo prvenstvo, tako i oni. Znamo da su naše utakmice s njima pune tenzija pa ćemo se morati pripremiti mentalno, psihički, ali i fizički.

Pozitivna stavka je bila domaćinska atmosfera, minus one čaše na parketu.

- Najsvjetlija stvar bili su naši navijači i pozivam ih na utakmicu protiv Srbije. Ovi dečki zaslužuju podršku, a bit će bolji i bolji iz utakmice u utakmicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Komentara 3

AL
alzamalo
02:28 14.01.2022.

Dobro je to.. ekipa je mlada treba im vođa na terenu.. bit ce pravi

Avatar skandalist
skandalist
23:27 14.01.2022.

Mladi igrači bez velikog iskustva s puno potencijala trebaju velika natjecanja. Baš radi stjecanja iskustva. To iskustvo ima i svoju cijenu. Prva rata je otplaćena. Za cijeli kredit treba vremena. Ali biti će otplaćen na našu radost.

DM
drazen.muhvic
07:41 14.01.2022.

Ono kada ih vodi "sveta voda" (nit pomaže nit odmaže)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije