Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDNA POBJEDA

Hrvatski džudaši i džudašice bez medalja u prvom danu zagrebačkog Grand Prixa

Ana Viktorija Puljiz osvojila broncu na IJF World Judo Touru
Igor Kralj/PIXSELL
18.08.2023.
u 18:49

"Prva borba je išla jako dobro i unatoč tome što je Belgijka težak protivnik, uspjela sam ju navući na tri kazne te sam tu uspjela odraditi borbu do kraja i pobijediti", izjavila je Puljiz

Hrvatski džudaši i džudašice ostali su bez borbe za odličja prvog dana natjecanja na IJF Grand Prix turniru u Areni Zagreb, koji se boduje i za plasman na Olimpijske igre 2024. u Parizu.

Od troje hrvatskih predstavnika samo je 21-godišnja Ana Viktorija Puljiz uspjela ostvariti pobjedu u kategoriji do 52 kg. Do nje je došla tako što je njena suparnica Belgijka Amber Ryheul u desetominutnoj borbi dobila tri žuta kartona i time izgubila borbu u šestoj minuti "produžetka". U trećem kolu Puljiz je poražena protiv Bugarke Gabriele Dimitrove.

"Prva borba je išla jako dobro i unatoč tome što je Belgijka težak protivnik, uspjela sam ju navući na tri kazne te sam tu uspjela odraditi borbu do kraja i pobijediti", izjavila je Puljiz, pa dodala:

"Drugu borbu sam nažalost izgubila. Nisam očekivala da će tako završit zato što naspram Belgijke ta protivnica stvarno nije izgledala kao tolika prijetnja, ali sam napravila veliku glupost u zadnjoj minuti što znam da ne smijem raditi. Išla sam kontrirati, išla sam ju baciti preko sebe, što me na kraju i koštalo"

Osim nje, Hrvatsku su u petak predstavljali i Borna Lasić te Nikola Zorotović. Lasića je u kategoriji do 60 kg pobijedio Talijan Simone Aversa, dok je Zorotović u kategoriji do 6 kg izgubio od Turčina Muhammeda Demirela.

Nastavak natjecanja za hrvatske predstavnike je u subotu, a prve borbe započinju u 9 sati. U muškoj konkurenciji do 81 kg Dominik Družeta će se boriti protiv Poljaka Damiana Szwarnowieckog. 

U konkurenciji džudašica u akciji će biti četiri hrvatske predstavnice. U kategoriji do 63 kg Iva Oberan će se boriti s Amerikankom Sarom Golden, a u kategoriji do 70 kg borit će se svjetska prvakinja Barbara Matić, svjetska viceprvakinja Lara Cvjetko te Anđela Violić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije