Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europske igre 2024

VIDEO Hrvatski atletičar oduševio svijet: Žrtvovao utrku kako bi pomogao Slovencu

Hrvatski atletičar
Foto: Screenshot
23.06.2023.
u 08:17

Hrvatski atletičar završio je kao zadnji, dok je Botolin diskvalificiran. Slovenska ekipa žalila se na ovu odluku, no vodstvo natjecanja ju je odbilo, a Slovencima je upravo zbog toga propao plasman u najjaču diviziju

Hrvatska atletska reprezentacija okončala je kao deveta u drugoj diviziji ekipnog prvenstva Europe u poljskom Chorzovu, ali je sjajan sportski potez Hrvata Dina Bošnjaka oduševio svijet. Bošnjak je nastupio na utrci 5000 metara, a u finišu utrke Slovenac Vid Botolin kolabirao je na stazi. Bošnjak je podigao Botolina i praktički ga nosio do samog cilja. 

Hrvatski atletičar završio je kao zadnji, dok je Botolin diskvalificiran. Slovenska ekipa žalila se na ovu odluku, no vodstvo natjecanja ju je odbilo, a Slovencima je upravo zbog toga propao plasman u najjaču diviziju, koji su ispustili za pola  boda. Botolin je nakon utakmice dobio infuziju.

GALERIJA Partizan osvojio ABA ligu

Hrvatski atletičar
1/4

Bošnjak (27) je član Atletskog kluba Gorica, a njegov fair-play potez oduševio je sportski svijet s velikim brojem pohvala na društvenim mrežama. Ekipno prvenstvo Europe u atletici u Chorzowu održava se u sklopu Europskih igara.

Hrvatska je osigurala ostanak u drugoj jakosnoj skupini, dok najjača, prva jakosna divizija nastupa ovoga vikenda. Bacač kugle Filip Mihaljević pobijedio je s 21.33 metara, ali će doznati je li to dovoljno za medalju tek kad svoj nastup okonča elitna skupina.

VEZANI ČLANCI:

Od petka do nedjelje za naslov ekipnog prvaka Europe borit će se reprezentacije Belgije, Češke, Finske, Francuske, Grčke, Italije, Nizozemske, Njemačke, Norveške, Poljske, Portugala, Španjolske, Švedske, Švicarske, Turske i Velike Britanije.

VIDEO Modrić donio konačnu odluku: 'Posljednjih se dana čak premišljao. Teško je odoljeti bogatstvu'

Komentara 3

LA
lajh1985
13:59 23.06.2023.

evo tu gdje sam ja sve pricamo ko ludi o nekoj tamo atletici koju nekog ne zanima

ZO
zoranos
08:25 23.06.2023.

E sad ima i druga strana priče :). Naime Slovenac je diskvalificiran jer je dobio pomoć. Zbog toga nije dobio niti jedan bod, a da je sam došao do cilja makar i četveronoški i nakon puno vremena dobio bi jedan bod. Na kraju Slovenija je završila na 4. mjestu iza Latvije mislim - znate li za koliko bodova :)??? Latvija je bila ispred za 0,5 bodova ahahahah. Tako da je ova pomoć koštala Sloveniju pada u plasmanu - ne znam da li to što znači u konačnici (ne znam kolik oekipa ide u razinu više, nadam se da ne prve 3).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije