Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadareni Hrvat

Halil Jaganjac iz PSG-a dolazi k Lini Červaru

Halil Jaganjac
Foto: HRS
25.08.2017.
u 14:20

– Bude li igrao, možda se nametne i kao jedno od rješenja za EP u Hrvatskoj – razmišljao je prije ljeta Lino Červar.

Lino Červar je nakon Luke Cindrića doveo u Metalurg još jednog kvalitetnog mladog hrvatskog igrača – Halila Jaganjca. Već na pripremama hrvatske reprezentacije Lino se zaljubio u 19-godišnjeg igrača koji je nositelj igre kadetske reprezentacije.

– Halil je veliki potencijal, vidi se da živi za rukomet 24 sata na dan. Pokazao je da može biti jako koristan u obrani. Za njega bi bila velika šteta da ostane u mladoj momčadi PSG-a. On mora doći u neku seniorsku momčad gdje će imati dobru minutažu – govorio je nakon lipanjskih priprema reprezentacije Lino Červar.

Zamjena za Obradovića

Na Svjetskom prvenstvu za rukometaše do 19 godina Halil je igrao ozlijeđen i nije pokazao svu svoju raskoš. Lino ga je hvalio i na kraju ovdeo u Metalurg, gdje će sigurno puno igrati s obzirom na to da je klub iz Autokomande napustio Nemanja Obradović. Doduše, Obradović se možda i vrati s obzirom na to da je istodobno potpisao ugovor s Metalurgom, ali i s poljskom Wislom.

Kako Metalurg ove sezone igra u SEHA Gazprom ligi, to će za Jaganjca biti odlična prilika da se pokaže u pravom svjetlu protiv obrana i vratara velikih klubova kao što su PPD Zagreb, Vardar, Meškov, Tatran, Celje, Gorenje, Nexe...

– Bude li igrao, možda se nametne i kao jedno od rješenja za EP u Hrvatskoj – razmišljao je prije ljeta Lino Červar.

Vardar želi Super Globe

I dok ga kao člana mlade momčadi PSG-a Červar nije mogao pratiti, sada će ga pratiti iz prve ruke. Jasno, ako do kraja sezone Červar ostane u Metalurgu. Naime, u Hrvatskom rukometnom savezu jasno su rekli da će Červar biti samo izbornik hrvatske reprezentacije, te da može biti savjetnik Metalurga iz Zagreba, ali nikako ne trener. A Lino je na turniru u Ohridu sjedio na klupi i vodio momčad do trećeg mjesta. Prema nekim informacijama, u HRS-u ga čekaju do 15. rujna.

Danas u Dohi počinje svjetsko klupsko rukometno prvenstvo, Super Globe. Od hrvatskih igrača igrat će Cindrić, Karačić, Čupić (svi Vardar), Kopljar, Vuković, Gojun (svi Füchse)

U četvrtfinalu će igrati Al Sadd - Sydney, Füchse - Pinheiro, Vardar - Gaz i Barcelona - Esperance. Svjetsko klupsko prvenstvo igra se od 1997. godine. Do 2010. godina odigrana su samo četiri turnira.

Komentara 2

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije