Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik prelomio

Evo zašto se Dalić odlučio na veliku promjenu u početnih 11 za Maroko

KATAR 2022 - Zlatko Dalić i Luka Modrić održali konferenciju za medije
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
23.11.2022.
u 07:47

Iako je ove godine igrao u samo jednoj od šest utakmica Lige nacija, te ispao iz prvih 11 vatrenih, Lovren se u ovih osam, devet dana nametnuo Daliću i pokazao da je najbolji izbor za partnera Gvardiolu. Pridonijela je tome i nešto lošija forma Šutala

Hrvatska će danas u 11 sati, utakmicom protiv Maroka, krenuti u svoj nastup na Svjetskom prvenstvu. I to, gotovo, sigurno, u idućem sastavu: Livaković će biti na golu, u zadnjoj liniji Juranović, Lovren, Gvardiol i Sosa, najjaču veznu liniju svijeta činit će Kovačić, Morić i Brozović, desno krilo bit će Vlašić, lijevo Perišić, dok će u napadu igrati Kramarić.

U odnosu na ono što se očekivalo, jedino iznenađenje je Lovren u prvih 11. Stoper Zenita nije figurirao kao član idealne postave, pretpostavljalo se da je to mjesto rezervirano za Josipa Šutala. No, u osam dana koliko je reprezentacija na okupu, Dalić je promijenio mišljenje i odbaro Lovrena, koji je ove sezone odigrao samo jednu od šest utakmica Lige nacija, i to posljednju protiv Austrije. 

>> Mihael Mikić objasnio zašto Hrvatskoj fale Olić i Mandžukić: Od jednog napadača očekujem eksploziju

No, Lovren se nametnuo Daliću, na treninzima pokazao da je opet super spreman. Odigrao je i 57 minuta protiv Saudijske Arabije, imao doduše i nekoliko grešaka, no u toj utakmici cijela momčad prvih 60 minuta nije bila na razini.

S druge strane, Šutalo, saznajemo, nije na 100 posto, posljedica toga je vjerojatno i činjenica da je zbog ozljede propustio 10-ak utakmica početkom sezone, a sada je to došlo na naplatu u formi. A Dalić i njegovi pomoćnici za našu otvarajuću utakmicu SP-a traže samo najpremnije, pa je prednost dobio Lovrenom.

Sa stoperom Zenita dobit ćemo i na iskustvu, jer Lovren je igrač sa 72 nastupa za A-reprezentaciju, čiji je član još od 2009. godine.

>> Očekivani sastavi za današnju utakmicu Hrvatske i Maroka

Foto: VL

 

Komentara 19

TO
tomzag
08:01 23.11.2022.

Pa da, ako stavi Kramarića i Vlašića - jedino će možda nešto utrpati Lovren

Avatar mg940
mg940
09:32 23.11.2022.

Otpisi lovrena, vidu, budimira oni su preslabi, a guranje vlasica je isto glupost

B2
bordon 2
08:51 23.11.2022.

Vidjeli smo sinoć kako Francuzi igraju preko krila. Vlašić nije krilo. A Lovren nije igrao u klubu. Ni Livaković mi ne ulijeva povjerenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije