Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOLIDARNOST STAJANJEM

Englezi će klečati sami: Nakon Hrvata razočarali ih i "njihovi" Škoti!

International Friendly - Luxembourg v Scotland
JOHANNA GERON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
10.06.2021.
u 20:00

- Raspravili smo o tome i zaključili da je stati uspravno najbolji način za borbu protiv rasizma i diskriminacije.

Engleski reprezentativci kleknu prije svake utakmice, a tako će biti i na Europskom prvenstvu, što se ne sviđa svim navijačima i to jasno daju zvižducima do znanja. I dok su na to spremni jer vjeruju da čine pravu stvar, ono što ne raduje izabranike Garetha Southgatea jest da nijedan protivnik u skupini D neće "istim putem".

Iz Hrvatskog nogometnom saveza su naveli da neće biti klečanja, ali da daju podršku borbi protiv rasizma i diskriminacije.

Slično su poručili i iz Češke, iako je bilo ponešto verbalnog delikta od strane nekih nogometnih dužnosnika u toj zemlji.

I na kraju, čak ni Škoti neće klečati, to je konačna odluka Saveza.

- Raspravili smo o tome i zaključili da je stati uspravno najbolji način za borbu protiv rasizma i diskriminacije - izjavio je kapetan momčadi Andrew Robertson.

Komentara 23

VU
vuvuzele25
20:39 10.06.2021.

Ta gamad englezi su u svojim kolonijama pobili preko milijun ljudi, ukrali milijarde tona resursa, izrabili u bilijardama neplaćenih sati robovsku radnu snagu, a oni pak iz sad-a razvalili Hirošimu, Nagasaki, Koreju, Vijetnam, Irak, Afganistan, Libiju Siriju, po Latinskoj Americii i Africi i podržavali diktatorske režime, i onda se takvi drznu držati prodike o ljudskim pravima, rasizmu i demokraciji? Imaju idućih nekoliko stoljeća za ispričavat se svima a nas ostale neka poštede svoje dvoličnosti, arogancije i nedosljednosti

GO
gogs
21:07 10.06.2021.

zakaj bi hrvati klečali u znak kajanja za provođenje rasne diskriminacije,jesmo li ikada u povijesti držali crne robove na plantažama,jesmo li osvajali egzotične prekooceanske zemlje,jesmo li imali posebne buseve i posebne šekrete za manjine,ko te neke velke demokracije koje bi nas demokraciji učile

MO
modovisisajteMaraschino
20:45 10.06.2021.

došlo je i vrijeme da englezi kleknu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije