Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CAREVIĆU SUSPENZIJA

Najteža kazna ikad: Hajduku velike sankcije za incidente na derbiju

Navijači Hajduk Dinamo
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/6
04.10.2018.
u 12:31

Isključeni igrači Vedran Dalić (Inter-Z.) i Erhun Obanor (Rudeš) kažnjeni su s po jednom utakmicom zabrane igranja te s po 3000 kuna novčane kazne (isključeni zbog dva žuta kartona)

Disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer donio je odluke o kaznama po prijavama službenih osoba s utakmice 9. kola HT Prve lige.

HNK Hajduk kažnjen je s četiri prvenstvene ili kup utakmice igranja bez prisutnosti gledatelja na utakmicama koje igra kao domaćin zbog prekršaja kažnjivih po članku 67. DP HNS-a na utakmici Hajduk-Dinamo. To je najveća kazna u povijesti HNL-a!

Tijekom utakmice od suca i delegata utakmice evidentirana je uporaba velike količine pirotehnike (45 baklji, 9 dimnih bombi, 5 strobova, 17 topovskih udara) od domaćih navijača na sjevernoj tribini stadiona. Zbog ubacivanja 13 baklji u teren za igru utakmica je od 62. do 68. minute bila tri puta prekinuta u ukupnom trajanju od tri minute. U 63. minuti od eksplozije topovskog udara na atletskoj stazi iza sjevernog gola ozlijeđen je vatrogasac, a u 89. minuti kamenom bačenim s istočne tribine pogođen je igrač Hajduka Adam Gyurcso koji je nakon liječničke pomoći zamijenjen.

Hajduk je najavio žalbu, tako će protiv Osijeka još igrati pred navijačima, a  nakon toga slijede nastupi pred praznim tribinama protiv Rijeke, Intera, Slaven Belupa i Istre.

Pomoćni trener Hajduka Mario Carević, koji je udaljen s klupe u 55. minuti zbog učestalog prigovaranja i nesportskog reagiranja na odluku pomoćnog suca te potom i psovanja četvrtog suca, kažnjen je zabranom obavljanja funkcije u trajanju od mjesec dana te novčanom kaznom od 5000 kuna.

Isključeni igrači Vedran Dalić (Inter) i Erhun Obanor (Rudeš) kažnjeni su s po jednom utakmicom zabrane igranja te s po 3000 kuna novčane kazne (isključeni zbog dva žuta kartona).

>> Pogledajte i kako je sudac zabio gol

 

Ključne riječi

Komentara 88

Avatar Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
12:44 04.10.2018.

samo 4 utakmice kazne od mogućih 12?!? pa to im je nagrada! da su to napravili u EU natjecanjima, kazna bi bila godinu dana bez gledatelja! HNS mafija, opet svojim odlukama pomažu klubić s juga!

KO
koraba
12:37 04.10.2018.

Premala kazna za sve nabrojano...a za prste vatrogasca i kamen u glavu trebala bi i policija odraditi svoje...

Avatar Retardo
Retardo
12:43 04.10.2018.

Super jadna kazna, tu narkomansko-čobansku zadrugu Hajduk treba na 10 godina izbaciti iz hrvatskog nogometa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije