Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVODNIK

Hajduk je postao talac Torcide, Huljaj to mora što prije riješiti

Navijači Hajduk Dinamo
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
01.10.2018.
u 19:39

Gotovo sve što se u Hajduku dogodilo u proteklih 4-5 mjeseci prebrisalo je te dobre stvari, a Hajduk zbog toga sve više djeluje kao neozbiljan klub.

Nogometni klub Hajduk proteklih je godina često bio prepoznatljiv po borbi za bolji, pošteniji hrvatski nogomet. Jedini se jasno i sa stavom borio protiv toga da hrvatskim nogometom vlada jedan čovjek i njegovi vjerni poslušnici, borio se splitski klub protiv loše sudačke organizacije u kojoj neki sude po diktatu, borio se protiv svih stvari koje su bile krive za lošu klimu oko hrvatskog nogometa. I na tome Hajduku, ali i njegovim navijačima, treba skinuti kapu.

No gotovo sve što se u Hajduku dogodilo u proteklih 4-5 mjeseci prebrisalo je te dobre stvari, a Hajduk zbog toga sve više djeluje kao neozbiljan klub.

Prvo su navijači “srušili” vlastitog predsjednika u tjednu dok su se bijeli borili za naslov prvaka, potom im je dva mjeseca trebalo da izaberu Kosova nasljednika, u takvom razdoblju bez vodstva odradili su kriminalno loš prijelazni rok, no sve je to kamilica prema onome što se prekjučer dogodilo na Poljudu. Jer, prekjučer su ugrozili život nesretnog vatrogasca koji je, pokušavajući odbaciti topovski udar, ostao bez dijela prsta. Klub je, sada je svima to jasno, postao talac dijela navijača. Preciznije, Torcide. Umjesto da mu bude najveća snaga, Torcida postaje najveći teret Hajduka.

Navijači Hajduk Dinamo
1/8

Proteklih godinu-dvije od najžešćih Hajdukovih navijača vidjeli smo svašta – prvo su prijetili nekolicini igrača, dolazili im pred stanove i vikali da će dobiti batine, potom su usred bijela dana na Starom placu fizički napali Saida i Futacsa, a u subotu su otišli i korak dalje. A ono što je najstrašnije, sve do zaključenja jučerašnjeg izdanja Torcida nije poslala nikakvu službenu ispriku! Nisu imali muda priznati da su napravili strašnu glupost, već su odabrali sakriti se u mišju rupu i šutjeti.

No u mišju rupu sada se ne smiju sakriti predsjednik Jasmin Huljaj i cijeli Nadzorni odbor Hajduka. Oni moraju jasno prozvati Torcidu, poručiti joj da uvede reda u svoje redove ili će to učiniti oni. A i zbog ostalih vjernih navijača njihova je dužnost distancirati se od tih huligana i probisvijeta. 

Pogledajte video sukoba BBB-a i Torcide:

 

Ključne riječi

Komentara 29

JU
juma
20:01 01.10.2018.

Svastika, pa prekid utakmice na Euru, gdje su takodjer ozlijedili vatrogasca, prekid utakmice u Milanu, napad na Niku Kovaca, napad na Janicu Kostelic, napad i ozlijedjivanje Zdravka Mamica, napad na vlastite igrace, pljacka benzinske crpke u Srbiji, sudjelovanje u neredima u Srbiji....Umorih se nabrajuci. Ipak nisu oni najveci problem, nego novinari i mediji koji od tog asocijalnog narkomanskog smeca rade neke ulicne heroje tepajuci im kako su borci za pravdu i protiv kriminala. Hoce li sada Ledinski ili netko drugi od vas novinara odsjeci svoj prst i dati ga vatrogascu ili cekate da mu izraste novi?

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
20:07 01.10.2018.

Zar niste vi medijski štakori svojedobno lansirali krilaticu da su huligani u loži, a da su navijači borci za pravdu i poštenje?

DA
DarthVader
19:58 01.10.2018.

Pa ovi nisu normalni kad kazu zadnjih 4 - 5 mjesec. Pa od njih nema nista dobro i normalno vec 27 godina. Napravili samo mrznju uz potporu dalmatinskih novinara. Hajduk se je morao jos davnih dana izbaciti iz prve lige u zonu. Ali HNS nema i nije imao jaja za to. A hajdukovci bi trebali hns-u biti zahvalni, ali vidi vraga oni ga jos napadaju. Djon obraz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije