Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijateljska utakmica

Dinamo protiv vodeće momčadi makedonske lige igrao bez pogodaka

Dinamo
Foto: GNK Dinamo.hr/Iva Cigrovskij
1/3
30.01.2018.
u 18:20

Plavi se nakon pete pripremne utakmice i pozitivnog niza od tri pobjede i dva remija zadovoljni vraćaju u Zagreb

Igrači Dinama nastavili su s pozitivnim rezultatima na pripremama u Turskoj, ali u utakmici s makedonskim klubom Škendija - nije bilo golova. Plavi se tako uz 0:0 pripremaju za povratak u Zagreb, ali svakako mogu biti zadovoljni prikazanim u Beleku kroz dvotjedne pripreme, piše GNK Dinamo.

Plavi su u susret protiv vodeće momčadi makedonske lige krenuli u sljedećem sastavu: Na vratima Zagorac, stoperi Rrahmani i Lešković, a na bokovima Lecjaks i Stojanović. Ispred Ademi i Doumbia, a pred njima Soudani, Moro i Olmo. Špica je bio Gavranović.

Dinamo
1/6

Od prilika iz prvog dijela izdvojit ćemo akciju u kojoj je Nikola Moro iskosa s lijeve strane silovito pucao i pogodio vanjski dio stative. Imali su i igrači Škendije svoje prilike, ali Zagorac je bio na visini zadatka.

U 36. minuti Sosa je precizno ubacio s lijeve strane, a Soudani s ruba šesnaesterca loptu poslao pokraj vratnice. Netom prije kraja prvog poluvremena imala je protivnička ekipa priliku za pogodak. Ibraimi je dobro zahvatio loptu, ostao sam i odlučio se na udarac, a Zagorac obranio. 

U nastavku susreta plavi su i dalje igrali prema naprijed, s nizom šansi, ali lopta nikako nije htjela u gol.

U 58. minuti Olmo je sjajno ubacio s lijeve strane do Soudanija koji je s 15 metara silovito još jednom loptu poslao pokraj gola. Nešto kasnije dobra reakcija Ćorića koji je dodao Gavranoviću, a napadač s desne strane iz kaznenog prostora loptu poslao u ruke vratara Zahova.

Plavi su sjajnu priliku imali u 68. minuti, kada je Sosa s lijeve poslao loptu prema sredini, a Moro s 23 metra pucao silovito kraj gola. Minutu kasnije možda najbolja prilika za utakmici za Dinamo. Soudani je loše zahvatio loptu pred golom, Perić na drugoj stativi pucao u vratara Zahova koji brani nogom, a na odbijenu ponovno stiže Alžirac čiji pokušaj glavom vratar Škendije još jednom spašava.

Dobre reakcije i dalje je pokazivao vratar modre momčadi koji je spasio svoju mrežu par puta. Reagirao je sjajno Zagorac u 72. minuti kada je bio najbrži na ubačaj s lijeve strane na prvu vratnicu i spasio gotovo sigurnu priliku za Makedonce.

Razigrani Olmo pokazao je u posljednjih 20-ak minuta nekoliko odličnih poteza. Prvo je ubacio s lijeve strane na prvu gdje je Ćoriću malo nedostajalo da na odličan način zahvatio loptu. Kasnije se odlučio sam na udarac mladi Španjolac, ali njegov je pokušaj iz okreta prošao kroz čuvare i završio u rukama makedonskog vratara.

U 88. minuti susreta Lecjaks je lijepo ubacio s lijeve na drugu vratnicu do Fiolića koji je u trku pucao iz blizine, ali preko gola. Minutu kasnije Karlo Muhar koji je ušao u igru umjesto ozlijeđenog Perića - spasio je Dinamo fenomenalnom reakcijom. Hasani je pronašao prostor za udarac na gol, pucao iz blizine preko Zagorca, a zatim Muhar izvadio glavom loptu gotovo iz samog gola.

Plavi se nakon pete pripremne utakmice i pozitivnog niza od tri pobjede i dva remija zadovoljni vraćaju u Zagreb.

Komentara 3

ST
stefj
19:16 30.01.2018.

Ma uvijek su pripreme bile super, no izvan HR lige, Dinamo je gubio skoro sve ozbiljnije utakmice... Ako se želi nešto napraviti, treba dovesti nekoliko solidnih iskusnih igrača, radilica, te napokon nekog pravog trenera. S takvom ekipom možda bi se moglo prezimiti u Europi... Ako ostane ovako, bit će puno očekivanja, busanja o prsa i malo rezultata. Mlade nade jesu interesantne, no realno s takvom ekipom pitanje da li se uopće ima šanse kvalificirati u neko natjecanje, a sigurno nema šanse za nešto više...

DU
Deleted user
22:23 30.01.2018.

Kako je snaaažna dominacija tog kluba.Ostanimo na zemlji,bez euforije,ali izjavit ću pa šta bude....ni prvak San Marina mu ne bi mogao apsolutno ništa,ma ni jedna snažna repka poput Gibraltara!Naprijed i sretno dečki ,i neka vam slava ne udari u glavu!

Avatar Ivo Hrvatina
Ivo Hrvatina
18:53 30.01.2018.

Pravedno. Balkanska brača odigraju na nuli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije