Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KADROVIRANJE

Šuker zaposlio bivšeg ministra turizma Ivana Heraka

Davor Šuker
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
30.01.2018.
u 07:35

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza održao je jučer u Zagrebu drugu sjednicu u novom sastavu i pritom donio nekoliko važnih organizacijskih i kadrovskih odluka.

Usvojen je novi Pravilnik o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Ureda HNS-a koji definira novo ustrojstvo, a pritom su imenovani i rukovodeći ljudi novih organizacijskih jedinica. Također, donesena je odluka da će za praćenje i analizu implementacije novog ustrojstva biti angažirana renomirana konzultantska tvrtka.

Marijan Kustić imenovan je direktorom natjecanja i infrastrukture. Kustić ima bogato nogometno iskustvo, prvo kao nogometaš, a potom dugogodišnji nogometni djelatnik. Obavljao je uloge predsjednika ŽNS-a Ličko-senjske županije i člana IO-a HNS-a, a potom je bio i dopredsjednik Saveza u prošlom mandatu IO-a. 

Izvršni odbor imenovao je Ivana Heraka za glavnog managera strateškog planiranja, EU fondova i promocije. Također bivši nogometaš, Herak je kroz poslovnu i političku karijeru ostao vezan za nogomet u kojem je obavljao niz funkcija, uključujući onu predsjednika porečkog Jadrana i dopredsjednika NK Istre 1961. Nekadašnji ministar turizma posljednjih je godina djelovao kao savjetnik za ulaganja u turizmu te predavač na nekoliko visokih poslovnih škola.

Sjednici je prisustvovao i Ivan Meštrović kao posebni savjetnik predsjednika HNS-a Davora Šukera. Meštrović je suvlasnik i predsjednik NK Osijek, kao i vlasnik talijanskog trećeligaša Santarcangela. U Hrvatskoj je jedan od predvodnika infrastrukturnog investiranja u nogomet, uključujući i kamp nogometne škole NK Osijeka pod nazivom Pampas, što je najveći i najmoderniji infrastrukturni projekt nogometne škole u Hrvatskoj. Meštrović je i voditelj projekta izgradnje novog stadiona NK Osijek, kapaciteta 10.000 mjesta, s rokom realizacije do 2020. godine.

Sreten Ćuk imenovan je novim glavnim instruktorom Hrvatskog nogometnog saveza. Nakon igračke karijere, Ćuk je izgradio respektabilnu trenersku karijeru, a posebno se istaknuo kao trener u radu s mlađim uzrastima. U HNS-u je niz godina obavljao funkciju instruktora središta Zagreb, s čijom je amaterskom reprezentacijom osvojio 2. mjesto na Uefinom Kupu regija.

Alan Klakočer imenovan je za disciplinskog suca Prve i Druge HNL. Zagrebački odvjetnik Klakočer je bivši nogometaš koji je u karijeri nastupao, između ostalih, za NK Zagreb i HNK Šibenik, a do sada je djelovao kao član Komisije za žalbe.

Imenovani su predsjednici i članovi komisija Izvršnog odbora HNS-a, a formirana je Komisija za amaterski nogomet.

Donesena je odluka kako se do 15. veljače trebaju prijaviti svi klubovi koji iduće natjecateljske godine žele nastupati u 3. HNL, a posebno povjerenstvo provjerit će ispunjavaju li prijavljeni klubovi uvjete za nastup.

Zaprimljeno je izvješće o prijavama klubova i gradova za uređenje terena na igralištima klubova Prve HNL. Izvršni odbor sa zadovoljstvom je primio na znanje činjenicu da projekt ide prema planiranom rasporedu, a prihvaćeni su projekti za stadione u Zaprešiću, Koprivnici, Vinkovcima, Puli te Zagrebu (Maksimir i Kranjčevićeva). Osijek i Rijeka zatražili su drugačiju vrstu donacije s obzirom na postojeće odnosno predviđene infrastrukturne projekte u tim gradovima, dok se grad Split i HNK Hajduk nisu javili na pozivni natječaj.

Izvršni odbor raspisao je natječaj za dodjelu Trofeja podmlatka, najvišeg priznanja Hrvatskog nogometnog saveza.

Komentara 3

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
08:49 30.01.2018.

To je onaj kaj je ukral zlatnike u avionu,pa su ga vlovili kaj magarca?Jel?!

SM
san.martino
09:19 30.01.2018.

Tko ce ako ne svoj svome!

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
11:52 30.01.2018.

Dobre smjernice koje vide samo ljubitelji zemlje u kojoj žive.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije