Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEROINA JAPANA

Dijagnosticirali joj leukemiju, a ona izborila nastup u Tokiju i zaplakala od sreće

Martin Sinković
22.07.2021.
u 15:40

"Iskoristit ću iskustvo kao odskočnu dasku kako bih postala dominantan plivač koji nikada ne gubi" poručila je

"Olimpijske igre bez medalje su besmislene", najavila je hrabra Japanka Rikako Ikee borbu za  kolajne na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ne bi to bilo ništa čudno da ova djevojka nije, jednostavno rečeno - čudo. 

Naime, njoj je prije dvije godine dijagnosticirana leukemija, a ona je sada japanska uzdanica u plivanju i to još na domaćem terenu. 

"Iskoristit ću iskustvo kao odskočnu dasku kako bih postala dominantan plivač koji nikada ne gubi" poručila je.

"Ovo nisam očekivala, imala sam puno manje samopouzdanja nego prije pet godina", rekla je 20-godišnja Ikee poslije državnog prvenstva na kojem je izborila normu za planetarno natjecanje.  Plivala je u štafeti, 4×100 i završila je u vremenu 57.77 sekundi. Kada je stigla do cilja, čvrsto je stegla pesnicu, zagrlila protivnice i rasplakala se. Njene su suze obišle cijeli svijet i bez obzira na rezultat koji ostvari u Tokiju, ona je već pobjednica.

U pojedinačnoj konkurenciji nije se željela natjecati jer je, kako sama kaže, njeno tijelo još uvijek u oporavku od teške bolesti.

"Jedva bih se plasirala u polufinale u najboljem slučaju, a u finale - nema šanse", rekla je Ikee.
 

POGLEDAJTE: Zanimljivosti o Igrama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije